TRANSFERI

Gazzetta: Evo koliko će Fiorentina zaraditi od sljedećeg Rebićevog transfera

Foto: Getty Images / Guliver Image

ANTE REBIĆ se ne zaustavlja u Milanu, a zbog toga zadovoljno trljaju ruke Eintracht, ali i Fiorentina kojoj je zabio u subotu.

Hrvatski reprezentativac zabio je sedam golova u drugom dijelu sezone za Milan, od čega četiri zaredom. Rebić je postao jedan od najboljih igrača kluba sa San Sira pa je direktor Paolo Maldini rekao kako će kroz dogovorenu dvogodišnju posudbu Rebić sigurno i sljedeće sezone igrati u crveno-crnom dresu. 

Fiorentina ga je 2013. godine kupila od Splita za 4,5 milijun eura i njen je igrač bio sve do 2018. No za Violu je odigrao svega osam utakmica te bio na posudbama u Leipzigu, Veroni i Eintrachtu, koji ga je 1. srpnja otkupio za 10 milijuna eura. 

Međutim, Fiorentina se osigurala u tom ugovoru te ubacila klauzulu po kojoj 45 posto od njegova sljedeća transfera ide njoj, piše Gazzetta dello Sport.

Rebić ima ugovor s Eintrachtom do ljeta 2022. godine, a već sljedećeg ljeta će ga Milan, ako postigne dogovor s klubom iz Frankfurta, moći otkupiti. Naravno, sve ovisi i o napadaču Andre Silvi, kojieg su Talijani u sklopu zamjene poslali u Frankfurt, također na dvogodišnju posudbu. 

Rebić trenutačno na tržištu vrijedi više od 30 milijuna eura, a ako ovako nastavi, njegova će cijena samo rasti u sljedećim godinama, od čega bi profitirala i Fiorentina, iako nije vjerovala u njega. 

U prvoj verziji članka pisalo je da Fiorentini ide 50 posto od sljedećeg transfera. Greška je naknadno ispravljena

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više