serie a

Gazzetta: Majko božja, ovo je kao u vrijeme Diega

Foto: LUCA ZENNARO/EPA-EFE

POBJEDOM 4:0 u gostima kod Sampdorije u četvrtak Napoli je nastavio s fantastičnom formom u novoj sezoni.

Momčad Luciana Spallettija dobila je prvih pet prvenstvenih utakmica i nakon pet odigranih kola je na vrhu Serie A s dva boda prednosti ispred Intera i Milana, koji imaju po 13 bodova. Napoli je u Genovi odigrao fantastičnu utakmicu, a briljirali su Victor Osimhen s dva gola i Hirving Lozano s dvije asistencije.

Sjajna naslovnica

Igrom Napolija posebno je bila oduševljena La Gazzetta dello Sport, koja je na naslovnici današnjeg broja objavila fotografiju Osimhena uz veliki naslov "Madunina, che Napoli". U slobodnom prijevodu to bi značilo "Majko božja, kakva je Napoli momčad!" - osim što je Madunina kipić majke božje na milanskoj katedrali Duomo pa je urednik želio reći da se navijači Intera i Milana itekako mogu bojati sjajnog Napolija.

"Gledajte Napoli i uživajte. Spallettijeva momčad vratila se na čelo tablice s briljantnim nogometom koji su prikazali igrači očito svjesni svojeg golemog potencijala. Napoli je pregazio Sampdoriju i igrao je praktički savršeno. Njihova igra imala je sve. Mirnoću u ulasku u jedno potencijalno nezgodnu utakmicu, atraktivan nogomet i gard pobjednika koji će im itekako trebati u sezoni u kojoj se nadaju tituli. Napoli je momčad koja ne posustaje ni u jednom trenutku i uvijek traži još jedan udarac, još jednu akciju i još jedan gol", stoji u tekstu Gazzette.

"Kao u vrijeme Diega"

Talijanski list je situaciju u Serie A usporedio s onom s kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća. "Kao u vrijeme Diega" naslov je drugog teksta, koji piše o tome kako su Napoli, Milan i Inter ponovo na vrhu tablice i ponovo se bore za titulu.

"Ok, pet utakmica nije puno i još je rano. No ne možemo se oteti onoga što tablica sugerira: Milano protiv Napulja. Povratak u osamdesete kad su Gullit i Van Basten srušili Napoli na San Paolu (1987./1988.). Kad je Inter ostavio Napoli za 11 bodova u sezoni 1988./1989., kad je Napoli 1990. srušio Sacchijev Milan. Ove sezone možemo očekivati da će se borba dva milanska kluba i Napolija oduljiti jer sve tri ekipe pokazuju karakteristike moćnih momčadi. Točan odnos snaga znat ćemo nakon derbija koji dolaze, Inter - Milan u 13. i Milan - Napoli u 18. kolu", piše La Gazzetta.

Pročitajte više