Gazzetta: Mandžukić najlošiji, Allegri bi ga nekad mogao i odmoriti

Foto: Epa

GOTOVO svi talijanski mediji nakon 2:1 pobjede Juventusa protiv Sassuola u prvi plan stavili su Cristiana Ronalda, koji je tek u četvrtom kolu uspio zabiti za Staru damu. Portugalac, koji je u Torino došao s reputacijom stroja za golove, u prve tri utakmice nije znao kako pronaći put do mreže, no u četvrtom kolu je uspio. Zabio je oba gola za pobjedu.

Prvi gol u Italiji Ronaldo je postigao u 50. minuti kada je s manje od metra udaljenosti ubacio loptu u praznu mrežu nakon što je stoper gostiju Ferrari nespretno pogodio vratnicu svog gola u pokušaju vraćanja lopte vrataru. Samo 15 minuta potom Ronaldo je pogodio za 2:0 okrunivši brzi protunapad svoje momčadi. Na konačnih 2:1 smanjio je Babacar u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Svi talijanski mediji Ronalda su proglasili igračem utakmice, a ugledna Gazzetta dello Sport za najslabijeg pojedinca u redovima aktualnog prvaka proglasila je Marija Mandžukića. Naravno, Douglas Costa, koji je u igru ušao u 61. minuti umjesto bivšeg hrvatskog reprezentativca, izvan je konkurencije. Brazilac je nakon verbalne rasprave s Federicom Di Francescom u sudačkoj nadoknadi pljunuo igrača Sassuola.

Divljački potez reprezentativca Brazila zabilježile su kamere pa je zahvaljujući VAR-u isključen i čeka ga vjerojatno drastična kazna. Costa je za ono što je pokazao od nekih talijanskih medija dobio čistu nulu (primjerice Tuttosport), a prema Gazzetti dello Sport najnižu ocjenu od igrača koji su startali dobio je Mandžo. Peticu. U obrazloženju novinar Gazzette je napisao da je u nekim trenucima lutao, da mislima nije bio sto posto u utakmici i isti autor poručio je Allegriju kako ne bi bilo loše da Mandžukića i Khediru s vremena na vrijeme ostavi na klupi.

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više