SERIE A

Gazzetta: Milan oštećen za dva penala. Mandžukić je zaslužio crveni karton

Foto: Screenshot

NOVA pobjeda Juventusa u derbiju, ovog puta preokretom nad Milanom (2:1), ponovo je podigla veliku prašinu zbog sudačkih odluka. U Milanu su nakon utakmice bili jako bijesni zbog nekoliko detalja koji su, pored golova, obilježili utakmicu. Rossoneri tvrde kako su oštećeni za dva penala, a analizom renomirane Gazzette dello Sport utvrđeno je kako su dva penala za goste doista i bila, a Mario Mandžukić trebao je dobiti crveni karton.

>>> Mandžukić udarao bez lopte, Milan oštećen za penal

Najprije je u 37. minuti Calhanoglu ubacio s desne strane, a lopta pogodila u podignutu ruku Alexa Sandra u šesnaestercu. Sudac Michael Fabbri konzultirao je VAR, ali je odlučio kako nema penala za momčad Gennara Gattusa. 

"Kada se to dogodilo glavni sudac nije reagirao, ali jesu gostujući igrači pa je morao pozvati VAR. Međutim, iako je ruka Alexa Sandra bila podignuta dovoljno visoko da zaustavi protok lopte Fabbri je nakon pregledane snimke odlučio da to nije penal. Bila je to ogromna pogreška", piše Gazzetta.

U drugoj situaciji Mandžukić je udario Romagnolija sa zemlje u šesnaestercu Juventusa u trenutku kada je igra preselila na drugi dio terena...

"Sudac je trebao opet pozvati VAR i to je bilo za penal i čak direktni crveni karton za Mandžukića. Ipak, Fabbri nije niti vidio što se dogodilo, kao ni njegov pomoć, a nije ni pozvao provjeru. Na kraju bi Mandžukić mogao biti suspendiran dodatnim pregledom snimke i propustiti neku od sljedećih utakmica zbog udaranja bez lopte", konstatira Gazzetta. 

Pročitajte više