TRANSFERI

Gazzetta: Od njega vam se petlja jezik, a Milan će ga dovesti za samo 25 mil. eura

Foto: Getty Images/Guliver Image

MILAN je jako zainteresiran za sjajnog 20-godišnjeg Dominika Szoboszlaija, piše Gazzetta dello Sport.

Veznjak Red Bull Salzburga, koji najčešće igra na lijevom krilu, ove sezone je u 11 utakmica u svim natjecanjima zabio pet golova uz osam asistencija i na sebe skrenuo pozornost velikih klubova.

"Od njegova imena petlja vam se jezik, ali njegova klasa je očita. Iako ima tek 20 godina, Szoboszlai na visokom nivou igra već dvije godine koliko je u Salzburgu. U kvalifikacijama za Ligu prvaka bio je ključan igrač, a briljirao je i u dvije utakmice u skupini Lige prvaka. Szoboszlai je kompletan igrač koji nema nijednu vidljivu manu", piše Gazzetta.

Ovo nije prvi put da je Milan zainteresiran za Mađara. Talijani tvrde da ga je već dvaput želio dovesti.

Boban je dogovorio transfer i onda je otišao

"Milan ga je želio dovesti već u dva navrata, a najbliže je bio Zvone Boban. Ugovor je već bio na stolu, dogovoreni su bili i bonusi, a onda je Boban otišao i posao je propao. Ralf Rangnick je sa sobom na San Siro trebao ljetos dovesti Szoboszlaija, ali Nijemac nije došao i transfer Mađara se nije realizirao", piše Gazzetta.

Szoboszlai je u međuvremenu produžio ugovor s Red Bullom do 2023. godine, ali je u ugovoru ostala odštetna klauzula od prihvatljivih 25 milijuna eura uz postotak sljedeće prodaje.

"Iako je u nogometu kriza, to je novac koji si Milan može priuštiti za igrača koji bi savršeno upao u zanimljivu Piolijevu momčad. Milan ovu priliku neće i ne želi propustiti", zaključuje talijanski list.

Pročitajte više