TRANSFERI

Gazzetta: Zvijezda Milana odlazi. U redu stoje Liverpool, Real, Juventus, PSG...

Foto: Getty Images / Guliver Image

ODLASKOM Zvonimira Bobana započeo je turbulentni period u Milanu.

Pred odlaskom je i Paolo Maldini, a izvršni direktor Ivan Gazidis, prema pisanju Gazzette dello Sport, zahvalit će se i Zlatanu Ibrahimoviću po završetku sezone. 

Međutim, čini se da je to samo početak burnog perioda koji čeka sedmerostrukog europskog prvaka. Već nekoliko prethodnih godina menadžer Mino Raiola želio je odvesti sjajnog 21-godišnjeg golmana Gianluigija Donnarummu, smatrajući da jedinica talijanske reprezentacije više ne može napredovati i osvajati trofeje u ovakvom Milanu. 

Odlazak Ibrahimovića, čiji je također menadžer, samo ubrzava cijeli proces oko odlaska Donnarumme, za kojeg u redu stoje brojni europski velikani, donosi La Gazzetta.

Liverpool, dva Manchestera, Everton, Juventus, Real Madrid i PSG su zainteresirani za Donnarummu, koji ima ugovor s Milanom do ljeta 2021. godine i daleko je od produljenja suradnje s klubom sa San Sira, posebno u ovoj situaciji. 

 

Njegova trenutačna cijena, prema Transfermarktu, iznosi 55 milijuna eura, a Milan bi mogao tražiti oko 70 milijuna eura. U suprotnom, sljedećeg ljeta bi ostao bez njega, ali i bez bilo kakve zarade, jer će Donnarumma postati slobodan igrač i birati gdje nastaviti karijeru. 

Također, upitna je i budućnost kapetana Alessija Romagnolija u Milanu. Raiola se brine i o njegovoj karijeri pa bi i 25-godišnji branič mogao napustiti posrnulog talijanskog velikana. Romagnoli ima ugovor do ljeta 2022. godine, a trenutačno vrijedi oko 45 milijuna eura.

Gazidis priprema dolazak trenera Ralfa Rangnicka, a u novom Milanu neće igrati igrači stariji od 23 godine te plaće neće biti veće od dva milijuna eura po sezoni. Za usporedbu, Donnarumma po sadašnjem ugovoru prima šest milijuna eura po sezoni, a njegov brat Antonio, treći golman, milijun eura godišnje. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više