Giggs je prije tri godine nagovarao United da za sitniš kupi Mbappea i Jesusa

Foto: Getty Images/Guliver Image

DOK SE cijeli svijet prošle sezone čudio nevjerojatnom Kylianu Mbappeu, koji se s 18 godina poigravao s najskupljim svjetskim momčadima, jedan čovjek lupao je glavom u zid.

Legenda Manchester Uniteda Ryan Giggs rekao je za The Times da je u nekoliko navrata govorio ljudima u klubu da kupe njega i Gabriela Jesusa.

"Jesusa sam gledao prije tri godine, a Mbappea sam pratio cijelu jednu godinu s našim skautom. Nije tu bilo nikakvog razmišljanja, odmah je bilo jasno o kakvim klasama je riječ. Rekao sam klubu - kupite ih. Svaki bi stajao možda pet, šest milijuna funti, a mogli smo ih uzeti i na posudbu pa kasnije odlučiti", rekao je Giggs.

Gabriel Jesus je danas jedan od glavnih igrača najvećeg rivala Manchester Cityja, a Kylian Mbappe vrijedi 170 milijuna eura. Giggs je komentirao i odabir Josea Mourinha kao menadžera Uniteda.

"Je li on menadžer za United? Nije. No, nije bilo izbora. Klub se želio što prije vratiti u vrh i Jose je bio, naravno, apsolutno opravdano rješenje. Mislim da bih ja bio dugoročnije rješenje jer znam ovaj klub i znam igrače", zaključio je Giggs.

Pročitajte više