Goergl pobijedila, Karbon "samo" treća u Mariboru

NAKON četiri uzastopne pobjede, Talijanka Denise Karon je u petom veleslalomu sezone za Svjetski kup, na mariborskom Pohorju, osvojila treće mjesto.

Pobijedila je, prvi puta u karijeri, Austrijanka Elisabeth Goergl, koja je uspjela savučati vodeću poziciju nakon prve vožnje. U drugoj je imača četvrto vrijeme. Druga je bila Talijanka Manuela Moelgg sa 49 stotinki zaostatka. Njezina sunarodnjakinja Denise Karbon se sa šestog mjesta nakon prve vožnje, na kraju spustila na treće, i nema za čime žaliti, budući da je za Goergl zaostala čak sekundu i 72 stotinke.

"Jako sam sretna što sam napokon ostvarila pobjedu u Svjetskom kupu. Vozila sam jako dobro, možda ne savršeno, ali dovoljno dobro za pobjedu",  izjavila je 27-godišnja Austrijanka, koja je sada druga u poretku veleslaloma. Dodala je kako je ova utrka pokazala da nitko nije nepobjediv, pa tako niti Denise Karbon.

Nika Fleiss, jedina hrvatska predstavnica u ovoj utrci, krenula je iz startne kućice kao 68., ali nije završila prvu vožnju, jer je promašila pretposljednja vrata. Na 44. izdanju Zlatne lisice, u nedjelju je na rasporedu slalom, prva vožnja u 9.15 sati, a druga u 11.45 sati.

Veleslalom za Svjetski kup (žene), Maribor:

1. Elisabeth Goergl (Aus) 2:38:49
2. Manuela Moelgg (Ita) +0.49
3. Denise Karbon (Ita) +1.72 

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više