GOLČINA U DE KLASSIEKERU Ajaxov majstor zabio Feyenoordu u rašlje s 35 metara!

Screenshot: Youtube

NAJVEĆI nizozemski i jedan od najvećih svjetskih derbija onaj je između velikana Ajaxa i Feyenoorda, poznat kao De Klassieker.

Ovaj koji se upravo igra u 28. kolu Eredividsie posebno je bitan, jer Ajax, koji ima šest bodova manje od lidera, ugostio je vodeći Feyenoord i pobijedio 2:1. 
 
S obzirom da se superderbi igra samo šest kola prije kraja prvenstva, jasno je bilo da bi gosti iz Rotterdama neriješenim rezultatom ostali na putu prema naslovu, dok bi ga pobjedom kod najvećeg rivala praktično potvrdili.
 
Ali, "nešto se pitalo i Ajax", koji je to pokazao uvjerljivim vodstvom u prvom dijelu i pobjedom došaoi na samo tri boda od najvećeg rivala na vrhu.
 
Do vodstva je došao golovima Lassea Schoenea u 1. i Davida Neresa u 36. minuti. Za Feyenoord je tek u zadnjoj minuti smanjio Michiel Kramer.
 
Prvi Ajaxov gol pravo je remek-djelo koje je potpuna zasluga danskog veznjaka, jer on ga je zaradio u prvom napadu na utakmici. Na 35 metara od gola srušio ga je Steven Berghuis, Schoene se laganim kasom kratko zalijeće i s oko 35 metara desnicom pogađa lijeve rašlje Feyenoordovog golmana Bradleya Jonesa.
 
Naravno, na opći delirij krcate amsterdamske Arene. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više