HNL

Gorica kiksom protiv Varaždina vratila Hajduk i Rijeku u igru za treće mjesto

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

GORICA i Varaždin odigrali su 0:0 u 28. kolu 1. HNL-a. Momčad Siniše Oreščanina nastavila je negativan niz u hrvatskom prvenstvu.

Ravnopravno prvo poluvrijeme

Mreže su mirovale u prvom dijelu, ali obje ekipe su imale svoje prilike. Najbliže pogotku za Goricu bio je Nasiru Moro u osmoj minuti. Pucao je glavom nakon kornera Lovrića, lopta se od grede odbila ravno na gol-liniju i braniči Varaždina su uspjeli raščistiti opasnost. Doslovno su centimetri dijelili domaće od gola. Gosti su uzvratili u 26. minuti preko Obregona. Kolumbijac se sjajno okrenuo pored More, šutirao ljevicom s ruba šesnaesterca i također pogodio gredu.

Gorica u drugom poluvremenu napadala, ali Varaždin se odlično branio

Nije bilo puno toga za istaknuti u drugom dijelu. Kako se utakmica bližila kraju, Varaždin je bio sve zadovoljniji bodom te se jako dobro branio. Najbliže pogotku Gorica je došla u 52. minuti kada je Lovrić pucao s lijeve strane, Horkaš jako loše reagirao i odbio ravno na glavu Mitrovića koji je zabio, ali je bio u minimalnom zaleđu pa gol nije vrijedio.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Gorica je tako već petu uzastopnu utakmicu u HNL-u bez pobjede, a Varaždin je upisao drugi remi nakon četiri poraza. Rijeka i Hajduk iskorištavaju posustajanje Gorice i sada su ponovno u borbi za treće mjesto, dok se momčad Zorana Kastela odvojila na četiri boda od posljednje Lokomotive.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više