HNL

Gorica traži prvu pobjedu protiv Dinama: "Znamo gdje su slabi, to ćemo napasti"

Foto: Robert Anic/PIXSELL

DINAMO večeras u 18 sati otvara 12. kolo HT Prve lige gostovanjem kod Gorice.

Nakon sjajne debitantske sezone u najjačem rangu hrvatskog nogometa Gorica je i ove pokazala da kvalitetom iskače od donjeg doma i nalazi se odmah nakon najbolje četvorke. Ove sezone imaju i dodatan imperativ, a to je peto mjesto koje donosi plasman u Europu.

Treneru Sergeju Jakiroviću i njegovoj momčadi ovo je tek prvi u nizu teških ispita. Tražit će prvi pozitivan rezultat protiv hrvatskog prvaka nakon pet međusobnih okršaja. Nakon Modrih u sljedeća dva tjedna čekaju ih dva sraza s Hajdukom te jedan s Rijekom.

"Iskoristili smo reprezentativnu pauzu da se malo odmorimo, a ovaj smo se tjedan pripremali za sve ono što nas čeka s Dinamom. Želimo pružiti jako dobar otpor i maksimalno otežati posao Dinamu, a ako se može, trebamo probati nešto i uzeti. S Dinamom imamo negativan omjer, pet poraza u pet utakmica. Rekao bih da smo tri puta bili blizu, ali svaki put su oni bili bolji za taj jedan pogodak. Šesta sreća. Treniramo naporno i nadam se da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu", rekao je Jakirović u najavi utakmice.

"Liga prvaka im sigurno stvara dodatan problem u HNL-u. Nije se lako samo tako prešaltati, ali prošle godine su imali tu širinu kojom su to nadoknađivali i rano su stekli veliku prednost. Ove godine su im se već dogodila dva poraza, a i reprezentativno okupljanje im je problem. Deset dana su bili praktički bez 90 posto kadra. Tu ćemo mi tražiti svoju priliku, ali naravno da će se i njih nešto pitati. Momčadska i individualna kvaliteta su tu i vjerujem da će nas ozbiljno shvatiti, pogotovo nakon poraza od Varaždina", ustvrdio je Jakirović.

U konkurenciji za nastup kod Gorice zbog suspenzije neće biti Ljubisavljević te Sttenvordeen, Mathieu i Maslowski koji su ozlijeđeni.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više