Gotovo devet milijuna Nijemaca gledalo pobjedu Bayerna: Oliću i Pranjiću sedmice

ČAK 8,8 MILIJUNA TV gledatelja pratilo je preko malih ekrana pobjedu nogometaša Bayerna protiv Manchester Uniteda 2:1 u prvom četvrtfinalnom dvoboju Lige prvaka, objavio je Bild.

Odlučujući pogodak za pobjedu Bavaraca, u drugoj minuti sudačke nadoknade, postigao je neumorni hrvatski reprezentativac Ivica Olić, koji se i sam divio atmosferi koju je na Allianz Areni priredilo 66.000 navijača.

"Obično ne čujem publiku za vrijeme utakmice, ali ovoga puta nije bilo tako. Navijači su stvorili veličanstvenu atmosferu", dočarao je svoj osjećaj Olić. Slično je zborio i njemački Bayernov napadač Mario Gomez. "Jako dugo nisam doživio ovakvu atmosferu na jednoj utakmici."

The Sun: Oliću i Pranjiću sedmice

Engleski tabloid The Sun dodijelio je Ivici Oliću i Danijelu Pranjiću solidne sedmice za njihovu predstavu u pobjedi Bayerna protiv Manchester Uniteda 2:1 na Allianz Areni u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka.

Istom ocjenom, sedmicom, The Sun je u Bayernovoj momčadi valorizirao i učinak Butta, Lahma, Van Buytena i Van Bommela, dok je igračem utakmice proglašen Bayernov francuski reprezentativac Franck Ribery, kojem je novinar The Suna dodijelio osmicu. Ostali igrači Bayerna u The Sunu su dobili lošije ocjene.

Zanimljivo je da su čak trojica igrača Manchester Uniteda dobila osmice iako su Crveni vragovi izgubili utakmicu. To su vratar Van der Sar, portugalski krilni napadač Nani i strijelac ranog pogotka za goste Wayne Rooney, koji bi zbog ozljede desnog gležnja u završnici dvoboja trebao pauzirati između dva i četiri tjedna.

Njemački Bild je, očekivano, nagradio Ivicu Olića za pogodak odluke u 92. minuti. Olić je zaradio dvojku (ocjene su od najbolje jedinice do najlošije šestice), koju su u Bayernu još dobili Butt, Van Bommel, Altintop i Ribery, dok je Pranjić dobio nešto lošiju ocjenu 3. U Manchester Unitedu su ocjenu 2 dobili Van der Sar, Nani i Rooney.

Pročitajte više