kup kralja

GRANADA - BARCELONA 3:5 Barca gubila 2:0 do 88. minute pa prošla u polufinale kupa

Foto: EPA-EFE

BARCELONA je u nevjerojatnoj utakmici Kupa kralja pobijedila Granadu u gostima 4:3 i prošla u polufinale.

Granada je do 88. minute vodila 2:0 golovima Kenedyja (33.) i Soldada (47.), ali nije uspjela sačuvati prednost. Barca je smanjila nakon što je Griezmann praktički iz mrtvoga kuta na asistenciju Messija napucao golmana u nogu, a lopta se od njega odbila u gol.

U drugoj minuti sudačke nadoknade Barcelona je odigrala praktički identičnu akciju. Messi je opet na drugoj stativi našao potpuno samog Griezmanna koji ubacuje u sredinu za Albu, a on glavom zabija za 2:2 i produžetak.

Potpuno očekivano gosti su okrenuli u 100. minuti kad je Alba ubacio s lijeve strane, a Griezmann glavom zabio za 2:3. No Granada se vratila samo tri minute kasnije kad je Sergino Dest u šesnaestercu srušio Nevu, a Fede realizirao penal za 3:3.

No već u 108. minuti Escandell je slabo odbio udarac Messija i na loptu je natrčao De Jong i zabio za 3:4. Gosti su umornu Granadu slomili u 110. minuti kad je Jordi Alba fantastičnim volejem zakucao loptu pod gredu za konačnih 3:5.

Barcelona je utakmicu završila s 36 udarca na gol od kojih je 20 išlo u okvir. Imala je 79 posto posjeda lopte, a domaćini su u 120 minuta samo sedam puta zapucali na gol.

U polufinale su ranije prošli Levante i Sevilla, a u četvrtak igraju Betis i Almeria.

Pročitajte više