Grgić potvrdio: Gudelj je bivši, a Bonačić novi trener Hajduka

PREDSJEDNIK Hajduka Branko Grgić potvrdio je u razgovoru za Index da je novi trener splitskog kluba Luka Bonačić, koji bi momčad trebao preuzeti već u utorak.

"Doista ne bi bilo korektno govoriti vam sve detalje, jer sutra imamo sastanak Upravnog odbora, nakon kojega ćemo službeno priopćiti odluku, ali mogu potvrditi da je informacija koju ste naveli točna." - odgovorio nam je prvi čovjek "Bilih" na naše pitanje o glasinama da Bonačić preuzima klupu Hajduka.

Iako je Grgić bio prilično zakopčan i nije želio davati nikave dulje izjave prije sutrašnjeg sastanka na najvišoj klupskoj razini, uspjeli smo od njega izvuči da je dosadašnji trener Gudelj obaviješten o raskidu suradnje.

Tako se u trenucima najveće rezultatske krize u Hajduku okreću čovjeku koji je primjer nomada među nogometnim trenerima i koji je u svaki klub gdje je došao unio dozu "špirita" i svog osebujnog načina komunikacije.

Kad je bio u Zadru optužio je tamošnjeg bossa Antu Jurjevića da potkupljuje suce, a njegov tadašnji klub i slične nazvao "Janjetina klubovima". Varteks je pod njegovim vodstvom 96 igrao izvrsno; ali Tuđmanova Croatia nije dozvolila iznenađenje.

Naravno da Bonačić nije mogao istrpjeti nepravdu, nego je pred kamerama optužio suca da "je držao ofsjad zastavicu u zraku kao Kip slobode".

Gostujući s Hajdukom na Maksimiru gestikulirao je prema svečanoj loži i sukobio se s Suadom Rizvanbegovićem, iako je odmah do njega bio Vrhovnik glavom i bradom. Naravno da mu se to nije svidjelo, pa se od Hajduka, tada vazalski potčinjenog "najkatoličkijem klubu", ultimativno zahtjevala isprika.

Bonačić, personifikacija opjevanog dalmatinskog "dišpeta", nikako nije želio postati pokajnik, pa su u Zagreb poslali ispriku koju on nije želio niti pogledati, a kamoli potpisati.

Tijekom jedine sezone kada je bio trener Hajduka žestoko se sukobio sa Tomislavom Ivićem, koji mu je bio nadređen kao šef struke. Dva takva ega nisu mogla funkcionirati u istoj kabini, pa se sukob taština riješio prvo otkazom Bonačiću, zatim Iviću, da bi Bonačić naposlijetku ipak bio vraćen.

Čak je i u dalekom Iranu uspio zapodjenuti, što bi Tonko Vukušić rekao, "bratoubilački rat" s Brankom Ivankovićem, za vrijeme anagažmana na perzijskim travnjacima.

Bonačić svakom može reći "ne" osim Hajduku, pa je i ovaj put, na mig sa Poljuda dotrčao iz Tirane, iako je već sve bio utanačio sa tamošnjim Dinamom.

"Getanin Luka" teško će biti spasitelj Hajduka, tek se može govoriti o šok terapiji, kojom se klub limitiranog kadra gdje napadači ne postižu mjesecima golove, a bekovi kostolomci igraju vezne igrače, očajnički nastoji uloviti Ligu za prvaka.

Zvonko Alač

Pročitajte više