Guardian: Mourinhov posao u Unitedu je siguran

Foto: Guliver Image/ Getty Images

JOSE MOURINHO ostaje trener Manchester Uniteda. Ako je postojala i najmanja sumnja da bi nakon poraza 3:1 od Liverpoola Portugalac mogao napustiti klupu Crvenih vragova, sada je ugašena.

Kako doznaje britanski The Guardian, 55-godišnji trener može mirno nastaviti sa svojim (ne)radom vodeći "najbesmisleniju momčad Europe".

> United u Premiershipu primio više golova nego u cijeloj prošloj sezoni

Poraz od Kloppovog Liverpoola ostavio je United na 19 bodova iza vodećih Redsa, a 11 iza Chelseaja koji drži posljednje mjesto koje dogodine vodi u Ligu prvaka. Nakon 17 utakmica Mourinhova ekipa ima gol-razliku ravnu nuli, a broji pet poraza i sedam pobjeda. Najslabiji je to start najtrofejnijeg engleskog kluba od 1990. godine.

Može li Mourinho preživjeti veljaču?

Pred Unitedom je sada cijeli tjedan odmora i prilika za rekuperaciju nakon čega im slijedi utakmica protiv Cardiffa u Carabao Cupu. U siječnju će imati priliku umanjiti zaostatak za vodećima, a onda im slijedi strašna veljača.

Osim dvoboja s PSG-om u osmini finala Lige prvaka, United čekaju još tri žestoka dvoboja u engleskoj Premier ligi. Crveni vragovi prvo će na svom Old Traffordu ugostiti Parižane, a zatim i Liverpool. Nakon toga slijedi utakmica u gostima kod Arsenala, a mjesec završavaju gradskim derbijem protiv Manchester Cityja.

Početkom ožujka igraju uzvrat protiv PSG-a i tako će zaključiti niz derbija.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više