Guardiola: Ne smeta me što je Eto´o bio ljut, odlučio sam da je igrao dovoljno

BARCELONIN trener Josep Guardiola ustvrdio je da je u sjajnoj pobjedi svoje momčadi protiv Atletica 6:1 uživao u najboljoj utakmici pod njegovim vodstvom.

"Od početka smo igrali s velikim intenzitetom, odlično smo pokrivali sve pozicije na terenu, igrali smo strpljivo i iskoristili prilike koje su nam se pružale. Naravno, nitko nije mogao očekivati da ćemo već na samom početku zabiti toliko golova. Bila je ovo naša najbolja utakmica otkad sam ja trener. Međutim, moram istaknuti da se ovakav scenarij dogodio zato što su obje momčadi istrčale na teren s namjerom da se nadigravaju i igraju nogomet", kaže Guardiola.

Kaperunac Samuel Eto'o, dvostruki strijelac u prvom poluvremenu, ljutito je reagirao kada ga je Guardiola u 60. minuti povukao s terena i ubacio Thierryja Henryja, koji je u 73. minuti zaključio utakmicu pogotkom za konačnih 6-1.

"On je želio i dalje igrati, no ja sam odlučio da je bilo dovoljno. Ne smeta me što je bio ljut."

Xavi: Ovakve ovacije događaju se samo jednom u karijeri

Barcelonin maestro u veznoj liniji Xavi kaže da se ovacije koje je dobio na stadionu Camp Nou u veličanstvenoj pobjedi ne mogu usporediti niti s jednim trenutkom u karijeri.

Iako nije zabio niti jedan gol, Xavi je briljantnom predstavom protiv Atletica dobio zasluženu porciju ovacija navijača Barcelone kada je izlazio iz igre. Igrao je briljantno.

"Jednom kada sam se vraćao nogometu nakon ozljede dobio sam slične ovacije. Ali, ovaj se osjećaj ne može usporediti s ničime! Sav sam se naježio, prolazili su mi trnci od sreće",  ispričao je Xavi.

"Osjećam se odlično na terenu, igram s puno samopouzdanja. No, to i nije problem kada u momčadi imate suigrače kao što su Messi, Eto'o, Iniesta ili Henry. Svi smo igrali odlično, cijela momčad. Naši su navijači to osjetili i zbog toga su bili toliko razdragani."

Laporta: To je Barca kakvu želimo!

Niti predsjednik Joan Laporta također nije mogao suspregnuti sreću i zadovoljstvo.

"To je bila Barcelona kakvu svi želimo! Pobijedili smo veliku momčad kao što je Atletico, ne pruživši joj niti najmanju šansu. Ipak, nije vrijeme za euforiju, iza nas je tek šest kola u prvenstvu."

M.P./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više