Guardiola objasnio zašto City još nije spreman za osvajanje Lige prvaka

Foto: Epa

REMIJEM Uniteda i Liverpoola City se približio Redsima na šest bodova zaostatka nakon devet odigranih kola. City je uzeo dva naslova prvaka Engleske u nizu, no frustracije navijača i uprave kluba proizlaze iz činjenice da u Ligi prvaka nikako ne mogu otići do kraja.

Ako je suditi prema riječima Pepa Guardiole, City ni ove sezone neće otići do kraja. Premda mnogi tepaju Cityju da igra najbolji i najljepši nogomet na svijetu, Katalonac smatra da njegova momčad i dalje nije spremna.

''Svi samo govore o Ligi prvaka, o tom cilju. Međutim, nismo spremni i dalje. Puno toga kreiramo, malo golova primamo, ali ima puno prostora za napredak. Zabili smo puno golova u posljednje dvije sezone, ali moramo i dalje puno raditi'', rekao je Guardiola.

Gabriel Jesus je u susretu s Palaceom zabio svoj 50. gol za City otkako je prije dvije godine došao iz Palmeirasa.

''Gabriel će imati dugu karijeru i bit će sjajan zbog svog mentalnog sklopa. Gladan je uspjeha i bit će svjetski važan napadač. Presretni smo što ga imamo. Oduvijek je bio sjajan, ali je imao problem s ozljedama. Nije mu bilo lako nakon SP-a, ali je jak. Jedan je od naših najboljih transfera. Natjecati se s Aguerom je možda najteža stvar. Sergio je legenda, fantastičan igrač, ali Gabriel je miran. Natjecateljski je nastrojen, prihvaća svaku ulogu i bori se kao životinja na svakom treningu'', kazao je Pep.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više