DIEGO MARADONA 1960. - 2020.

Guardiola: Vidio sam transparent koji savršeno opisuje Maradoninu ostavštinu

Foto: EPA

TRENER Manchester Cityja Pep Guardiola oglasio se povodom smrti Diega Armanda Maradone kazavši da je u Argentini vidio transparent koji najbolje opisuje ostavštinu legendarnog Argentinca.

Maradona je ove srijede u 61. godini preminuo u svojoj kući u Buenos Airesu.

Vijest o njegovoj smrti šokirala je svijet. Neprestano stižu poruke sa svih strana, otkrivaju se manje poznati detalji njegovog života i evociraju uspomene na njegove najbolje dane nogometne karijere.

Guardiola je nakon pobjede Cityja protiv Olympiacosa u gostima (1:0) u Ligi prvaka govorio o jednom od najvećih nogometaša svih vremena.

"Prije oko godinu dana sam vidio transparent u Argentini. Na njemu je pisalo: 'Nije važno što si uradio sa svojim životom, Diego. Važno je što si uradio s našim životima.' Mislim da to savršeno opisuje to što nam je taj momak dao. On je svijet nogometa učinio boljim. To što je uradio s Napolijem i Argentinom je nevjerojatno", kazao je Guardiola.

Maradona je rođen 30. listopada 1960. u Buenos Airesu. Doveo je Argentinu do naslova svjetskog prvaka 1986., što je vrhunac njegove ogromne karijere. U karijeri je igrao za Argentinos Juniors, Boca Juniorse, Barcelonu, Napoli, gdje je osvojio dva naslova prvaka Italije i imao status božanstva, te Sevillu, Newell's Old Boyse, a karijeru je završio kod kuće, u Boca Juniorsima.

Pročitajte više