Premiership

Guardiolin tajni adut bez kojeg City ne bi pisao povijest

Foto: Guliver Image

MANCHESTER CITY je trijumfom nad Borussijom M'Gladbach (2:0) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka stigao do svoje 19. uzastopne pobjede u svim natjecanjima.

City iz susreta u susret pomiče rekord

City je tako povećao rekordni niz engleskog nogometa jer nijedna momčad tijekom boravka u najjačoj ligi ove zemlje nije uspjela povezati toliko pobjeda. Također, City sada ima 12 uzastopnih gostujućih pobjeda u svim natjecanjima, a i ovo je rekord engleskog nogometa za momčad iz najjačeg ranga.

Istovremeno, City ima niz od 26 utakmica bez poraza, a tijekom tog niza zabilježio je 23 pobjede i tri remija uz ukupnu gol-razliku 61:7.

Sve upućuje na to da će City osvojiti Premiership pošto ima 10 bodova više od drugoplasiranog Manchester Uniteda.

Guardiola kaže da ima sjajne igrače, ali to je samo dio istine

Guardiola je na pitanje novinara nakon pobjede nad Borussijom kazao da je City jak zato što "troši mnogo novca na nevjerojatne igrače".

Njegove riječi djeluju sarkastično jer jasno je da postoji još mnogo razloga koji su utjecali na izvrsne rezultate.

Vrlo bitan razlog je dovođenje trenera Juanma Lilla u stručni stožer. Lillo je jedan od trenera koje Guardiola mnogo poštuje iako je ovaj 55-godišnji Španjolac imao mnogo skromniju karijeru od one koju ima trener Cityja.

Lillo radi na fazi obrane i rezultati su nevjerojatni

Lillo je tijekom karijere, među ostalim, vodio Real Sociedad, Almeriju, japanski Vissel Kobe i kineski QD Huanghai, a radio je i kao asistent Jorgeu Sampaoliju u reprezentaciji Chilea i Sevilli.

On je u Cityju navodno zadužen za defenzivni segment igre, a rezultati pokazuju da je momčad ostvarila ogroman napredak u tome.

"Juanma nam je mnogo pomogao. Bez njegovog utjecaja bilo bi nemoguće biti ovdje gdje smo sada. On ima poseban osjećaj da primijeti stvari koje ja ne vidim ili da pročita situacije koje su teške za mene", kazao je Guardiola o svom suradniku.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više