Gudelj: Ne želim napadati igrače, potrebno nam je pozitivno ozračje

NAKON prekjučerašnjeg remija Hajduka i Pule trener splitskog prvoligaša našao se u vrlo nepovoljnoj situaciji. Hajduk se nakon 16 odigranih kola Prve HNL nalazi na 5. mjestu i opasno se približio prošlosezonskom Dinamovom učinku - ligi za ostanak.

Trener "Bilih" Ivan Gudelj s optimizmom nastavlja voditi momčad, a kako je rekao Indexu, svjestan je da situacija za Splićane nije sjajna, no, ne odustaje od borbe za što bolji plasman.

"U subotu se nažalost dogodila situacija da smo, po peti put ove sezone, izgubili prednost koju smo imali od početka utakmice. Iako utakmicu nismo izgubili, remi nam se računa kao poraz, tako da mogu samo reći da se nažalost dogodila ista kiks situacija." - rekao je Gudelj.

Trener Hajduka kaže da je svjestan kako je loš rezultat presudan za slabu posjećenost utakmica, a kao podatak koji podupire tu činjenicu spomenimo da je u subotu na Poljudu bilo svega 600-njak gledatelja. No, čini se da izlazak iz trenutne situacije nitko u Hajduku ne vidi u Gudeljevoj smjeni.

"Treneri se mogu mijenjati svaka dva mjeseca, ali upitno je koliko to može pomoći klubu. Svjestan sam da je puno napada na mene i na igrače, ali isto tako je istina da se niti jedan igrač ne postavlja tako da neće igrati. Objektivno situacija je takva. Trebamo još izdržati preostale četiri utakmice (dvije prvenstvene i dvije za Kup), nakon čega ćemo vidjeti što i kako dalje." - smatra trener Hajduka.

Gudelj kaže da, kada se govori o razlozima loših rezultata, ne želi napadati igrače niti unositi nemir u momčad, jer to je Hajduku trenutno najmanje potrebno. Traži podršku navijača, optimističan stav prema klubu te obećaje maksimalni angažman na postizanju što boljeg rezultata.

Od mogućih promjena u klubu trener je jedino istaknuo da smatra kako klub ima previše igrača, te da bi taj broj trebalo smanjiti. Dodaje da bi momčadi trebala pojačanja, za što se zalaže otkako je preuzeo Hajduk, no objektivno je situacija takva da si Splićani ne mogu priuštiti igrače koji bi prije zimske stanke osigurali Hajduku ostanak u Ligi 6.

Do zimske stanke preostala su još dva kola, a nakon utakmice Hajduk - Dinamo koja se igra na Poljudu 3. prosinca, "Bili" će imati dva i pol mjeseca za konsolidaciju svojih redova.

18. veljače iduće godine očekuje ih utakmica protiv Rijeke na Kantridi, a ona bi mogla biti najbolji pokazatelj hoće li Splićane zadesiti prošlosezonski Dinamov uspjeh.

Pročitajte više