Guroviću zbog Draže zabrana i u Sloveniji?

KOŠRKAŠU beogradskog kluba "Partizan" Milanu Guroviću mogao bi biti zabranjen nastup u Sloveniji iz istog razloga zbog kojega nije mogao nastupiti u Hrvatskoj javila je u nedjelju komercijalna televizijska postaja Akanal koja ima pravo na prijenose utakmica Goodyear lige.

Kako navodi A-kanal, u ministarstvu vanjskih poslova rečeno im je da zabrana nastupanja igrača koji na ruci ima tetoviran lik Draže Mihajlovića, četničkog vođe iz II. svjetskog rata, osuđenog za ratne zločine, mogla bi biti obrazložena ustavnom odredbom kojim se zabranjuje širenje rasne mržnje, ali i pozivanjem na odredbe zakona o javnom redu i miru.

"Naš savez još nije donio odluku o tome", izjavio je predsjendik slovenskog košarkaškog saveza Dušan Šešok. Nekadašnji reprezentativac i trener Peter Vilfan rekao je da se slaže što je o Gurovićevom postupku rekao Dino Rađa i da Gurovićva tetovaža nije bila inteligentan potez, a posebno najave da će tetoviranog Mihajlovića nositi u Splitu, Zadru, Šibeniku...

I mi ćemo morati donijeti odluku, rekao je Vilfan, s obzirom da "Partizan" uskoro dolazi u Ljubljanu. On je posebno upozorio na neprihvatljivost takvih poruka i simbolike budući da bi igrači morali biti uzor mladoj generaciji.

A-kanal posebno ističe praksu koju u slučajevima neprihvatljivih tetovaža imaju u američkoj profesionalnoj NBA-ligi, gdje neprihvatljive tatoo-poruke igrači na utakmicama moraju prekriti bandažom.

Pročitajte više