Hajduče, čuvaj se rumunjskog Messija: Evo što je Steauin klinac radio Slovencima

Screenshot

HAJDUK u trećem pretkolu Europa lige igra protiv Steaue. Prva utakmica je 9. kolovoza u Splitu, a uzvrat tjedan dana kasnije u Bukureštu.

Upravo tamo rumunjski velikan jučer je u revanšu prvog pretkola pobijedio Rudar iz Velenja 4:0 i s ukupnih 6:0 izborio utakmice s Hajdukom. 

Steaua je lako izbacila momčad koju vodi bivši Hajdukov trener Marijan Pušnik, ali ono što je pri tome napravio jedan njen igrač nikako ne spada u rutinske poteze.

Ofenzivac Olimpiu Morutan u travnju je napunio 19 godina. Za manje od godinu dana odigrao je sedam utakmica i postigao čak pet golova za U19 reprezentaciju Rumunjske. 

Prije mjesec dana je iz Botosanija, za koji je prošle sezone odigrao čak 35 utakmica u prvoj ligi, prešao u najveći klub u zemlji uz odštetu od 700 tisuća eura. 

U uzvratu protiv Rudara pokazao je zašto ga je Steaua dovela. U 49. minuti primio je loptu na lijevom krilu i onda s par driblinga desnom nogom vezao u čvor oba čuvara koji su ga pokušavali zaustaviti i tako došao u kazneni prostor. 

Zatim je krenuo prema sredini, a kada su mu ususret došla još dva suparnička igrača, pored njih i golmana zakucao je loptu u mrežu za 2:0.

U zadnjoj minuti nova Morutanova majstorija. Primio je loptu na rubu kaznenog prostora suparnika i kada su svi očekivali njegov šut, on je prevario protivnike tako da je kroz njih trojicu poslao prizemnu loptu u prostor za Benzara, koji je tako ostao sam pred vratarom i lako poentirao.

Pročitajte više