Hajduk na praznom Poljudu uspio svladati Inter

NA PRAZNOM Poljudu Hajduk je napokon uspio doći do toliko željene pobjede. Splićani su svladali Inter, a iako su imali uvjerljivo vodstvo od 3:0, Inter je do kraja utakmice zabio dva gola.

Splićani su tako napokon ubilježiti tri boda, koja su im itekako potrebna žele li igrati u Ligi za prvaka.

Hajduk je uspio povesti u 9. minuti. Đolonga je iz slobodnog udarca udarcem u lijeve rašlje svladao vratara Intera i donio vodstvo Hajduku.

U 31. minuti Splićani su došli i do svog drugog pogotka, strijelac za 2:0 bio je Tomislav Erceg, koji je dobrim udarcem "iz prve" na asistenciju Šute s 15-tak metara pogodio gol gostiju.

U 49. minuti dogodilo se nešto vrlo neobično - iako je stadion bio prazan, na teren su pale dvije baklje koje su ubačene s prostora izvan stadiona, koje su bačene s mjesta gdje je poljudska "školjka" najniža.

Karić je u 50. minuti srušen na rubu šesnaesterca, te je tražio od suca Vučemilovića da dosudi kazneni udarac, ali je zaradio samo žuti karton.

Štrok je u 53. minuti dobro opalio prema golu Splićana, ali Pletikosa je bio na mjestu.

Štrok je devet minuta kasnije došao u još jednu izglednu priliku, izbio je sam pred Pletikosu, ali opasnost je u zadnji čas otklonio Gal izbivši loptu ispred bivšeg veznjaka Dinama.

U strijelce se upisao u Niko Kranjčar, ali ne pogotkom iz igre, nego s bijele točke.

Kalinić je u 68. minuti srušen u kaznenom prostoru, a sudac Vučemilović je pokazao na bijelu točku. Penal je izveo Kranjčar i pogodio za 3:0. No, Vučemilović je naredio da se kazneni udarac ponovi, ali Niko je bio precizan i drugi put.

Nakon trećeg pogotka Splićani su se posve opustili i prepustili Interu vođenje igre, što im se vrlo brzo osvetilo.

Gosti su tako uspjeli postići pogodak za 3:1. U 82. minuti Gondžić je dobro izveo slobodni udarac i iznenadio "splitsku hobotnicu".

Iako je Gondžić pogotkom iz slobodnjaka podsjetio Splićane da se utakmica igra 90 minuta, Zaprešićani su došli i do drugog pogotka u 87. minuti. Strijelac je bio Veldin Karić, koji je glavom pogodio za 3:2.

Inter je u 90. minuti tražio jedanaesterac zbog igranja rukom u kaznenom prostoru, ali rezultat svega bio je crveni karton Jerneiću, koji je bio previše revan u traženju najstrože kazne.

Gosti u tri minute sudačke nadoknade nisu uspjeli doći do izjednačujućeg pogotka, pa je tako Hajduk nakon dugo vremena uspio doći do prijeko potrebne pobjede.

Na praznom Poljudu sudio je Vučemilović iz Osijeka.

Pročitajte više