Hajduk poražen od Pule na Poljudu, Cibalia uzela bod u Kranjčevićevoj

HAJDUK je u utakmici 25. kola Prve HNL na Poljudu porazila Pula, a Cibalia je uzela bod Zagrebu u Kranjčevićevoj. Slaven Belupo lako je svladao Međimurje, a Šibenik je na Šubićevcu slavio protiv Kamen Ingrada.

Ispadanje iz Kupa očito je ostavilo traga na igračima Hajduka, koji su danas na Poljudu ostali bez boda protiv Pule, kluba koji se bori za ostanak u ligi. Iako su Splićani većinu utakmice dominirali na terenu, nisu uspjeli stvoriti ozbiljnije prilike, što su gosti iskoristili zahvaljujući dobrom šutu Marka Radasa i lošoj reakciji Bulića.

Nakon postignutog pogotka, Splićani su u drugom dijelu krenuli agresivnije, ali splitski napadači nisu imali rješenje za čvrstu obranu Puljana.

Istovremeno, veliku priliku da se približi Hajduku u borbi za 2. mjesto Prve HNL propustio je Zagreb, koji na Kranjčevićevoj nije uspio pobijediti davljenika Prve HNL, Cibaliju.

Šibenik je gotovo rutinski upisao nova tri boda pobjedom protiv Kamen Ingrada, a Slaven Belupo prvim je pogotkom već u 4. minuti pokazao da mu Međimurci neće predstavljati veći problem.

Iako su loši rezultati klubova koji se bore za mjesta u Europi protiv onih koji se bore za ostanak u Prvoj HNL velika iznenađenja, na tablici Prve HNL ništa se nije promijenilo. Zagrepčani su treći, a Hajduk čvrsto drži drugo mjesto, ali bi se i to, dogodi li se Splićanima još koji sličan kiks, do kraja sezone moglo promijeniti.

Očekivano, tempo na Poljudu diktiraju domaći nogometaši, prilike su imali Gal, Gabrić i Rukavina, ali Pula se uspješno obranila od početnih napada Hajduka.

Puljani su mogli iznenaditi Splićane u 32. minuti, kad je preko desne strane probio Babić, nabacio u šesnaesterac, ali Halilović nije dobro reagiro.

Jelavić je nakon jednog nabacivanja glavom šutirao u donji lijevi kut, ali Iveša je dobro reagirao i uhvatio loptu. U 42. minuti u šesnaestercu Pule je sam bio Rukavina, ali je pao.

Nakon šuta iz slobodnog udarca Marka Radasa u 54. minuti, splitskom vrataru Baliću je ispala lopta koju je praktički obranio i ušla u gol, te je tako Pula došla do prednosti na Poljudu.

Hajduk pokušava doći do izjednačujućeg pogotka, ali Puljani igraju čvrstu obranu i čuvaju svoju prednost.

Nakon sudara s Ivkićem, Ante Rukavina morao je napustiti teren zbog ozljede. Do kraja utakmice trudili su se Splićani, ali nisu uspjeli zabiti gol.

Sastav Hajduka: Balić, Hrgović, Živković, Gal, Pelaić, Damjanović, Rubil, Musa, Gabrić, Jelavić, Rukavina

Sastav Pule: Iveša, Dobrić, Androšić, Iftić, Radas, Jurić, Stambolija, Deranja, Babić, Ramadani, Halilović

 desne strane Mujdža izveo slobodnjak, najviši je bio Ivica Vrdoljak, ali je lopta otišla iznad grede.

Prva polovica prvog poluvremena prošla je bez pravih prilika i ideje, što je možda posljedica velikog broja ozljeda koje su oslabile obje momčadi.

38. minuti Stojkić je obranio šut Kerića, ali na odbijenu loptu natrčao je Jukan, koji je u igru ušao u 14. minuti i neočekivano doveo Cibaliju u prednost na Kranjčevićevoj. Tim rezultatom je i završilo prvo poluvrijeme utakmice.

U 55. minuti s desne strane je ubacio Radotić, u naletu je bio Kerić, potpuno neometan od obrane domaćina, ali nije uspio plasirati loptu u gol Pjesnika.

Nekoliko minuta kasnije Zagrepčani su uputili svoj prvi udarac u okvir gola u ovoj utakmici. Burcsa je dobro intervenirao i sačuvao prednost Vinkovčana od 1:0.

Nakon centaršuta Pejića najbolje je reagirao Labudović i glavom uputio loptu pod gredu. Burcsa je svladan i Pjesnici su izjednačili na 1:1.

Jurendić je mogao potpuno preokrenuti rezultat u 81. minuti. Dobro je reagirao nakon centaršuta, ali je tek zatresao gredu.

U 90. minuti gredu je na drugoj strani silovitim udarcem zatresao Križanović, ali rezultat je ostao nepromijenjen. U sudačkoj nadoknadi još su jednu priliku imali Zagrepčani, ali Burcsa je bio najsnalažljiviji u gužvi u svom šesnaestercu.

Sastav Zagreba: Stojkić, Ivanković, Mišković, Labudović, Vrdoljak, Pejić, Oršulić, Parlov, Mujdža, Lovrek, Jurendić

Sastav Cibalije: Burcsa, Medvid, Leutar, Studenović, Bilen, Pavličić, Bagarić, Radotić, Blagojević, Kresinger, Kerić

Kulušić je u 18. minuti iskoristio odlično dugo dodavanje, koje je propustio Kartelo, i zabio za zasluženu prednost Šibenčana 1:0.

U 28. minuti gosti su imali prvu ozbiljniju akciju. Sklepić je fantastičnim dodavanjem pronašao Sašu Šest u kaznenom prostoru Šibenčana, ali vratar domaćina uspio je uhavtiti loptu. Tri minute kasnije po desnoj je strani odlično probio Jurić i šutirao malo pokraj vratnice.

U posljednjoj akciji Šibenčana u prvom poluvremenu Kwedi je po desnoj strani probio obranu gostiju, dodao u sredinu za Kalinića, koji je bio sam pred vratima Kamena, ali promašio je okvir za dobrih 5-6 metara.

U 53. minuti Šibenik je poveo 2:0, solo akcijom Franje koji je probio po lijevoj strani, ušao u šesnaesterac Kamen Ingrada i silovitim šutom svladao Koprića.

U 75. minuti igrači Kamen Ingrada uspjeli su iskoristiti povlačenje Šibenčana u drugom dijelu. Sklepić je zabio iz slobodnog udarca i tako vratio neizvjesnost na Šubićevac.

Nekoliko minuta prije kraja susreta pala je odluka. Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, za Šibenik je odličnim šutem lijep gol zabio Kalinić te tako postavio rezultat na 3:1.

Sastav Šibenika: Slavica, Raić, Čagalj, Kulušić, Čaval, Kartelo, A. Bulat, Kwedi, Gović, Jurić, Kalinić

Sastav Kamena: Koprić, Parmaković, Mišić, Pajić, Kralj, Božić, Zelenika, Sklepić, Baćak, Šest, D. Čordaš

Prvu je priliku za Međimurje imao Peraica, našao se sam pred Nikoloskim, ali reprezentativac Makedonije odličnom je reakcijom spasio svoju mrežu.

U 11. minuti u prodoru je bio Vručina, no odlučio je umjesto dodavanja Zahori, sam šutirati i propustio povisiti na 2:0.

Samo pet minuta kasnije Poldrugač i Cicero Lima bili su najviši u gužvi u šesnaestercu nakon slobodnog udarca sa strane, a igrač gostiju glavom je pogodio u vlastitu mrežu.

Ostatak prvog poluvremena prošao je uz ujednačenu igru i poneku priliku na obje strane, ali bez ozbiljnih prijetnji vratarima.

U drugom poluvremenu probudio se napad Međimuraca, a opasno je zaprijetio Peraica u 60. minuti. Njegov šut zaustavila je greda.

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika te su Koprivničani upisali još jednu važnu pobjedu.

Sastav Slavena: Nikoloski, Kristić, Radeljić, Sopić, Poldrugač, Bodrušić, Mumlek, Posavec, Bošnjak, Vručina, Zahora

Sastav Međimurja: Tomić, Bratković, Andre Silva, Vitas, Celiščak, Darmopil, Duro, Štefulj, Cicero Lima, Peraica, Rac

M.Č.

Pročitajte više