Hajduk protiv Rijeke i crnog niza: "Ne bavimo se tradicijama"

Foto: NK Hajduk

HAJDUK je, nakon plasmana u polufinale Kupa, spreman za veliki 147. Jadranski derbi protiv Rijeke na Rujevici od 18 sati u 18. kolu Prve HNL. Splićani imaju isti broj bodova kao današnji rival, ali žele konačno prekinuti 

"Fokusirani smo isključivo na utakmicu i ne bavimo se tradicijama. U fokusu nam je da stignemo do što boljeg rezultata na Rujevici. Najvažnije je da se momčad regenerira i napravit ćemo sve da budemo pravi i odigramo dobru utakmicu. Očekujem Rijeku kakva je i inače na domaćem terenu, s puno intenziteta, energije i brzim protokom lopte u fazi napada. To je ono što uvijek čini Rijeku dobrom", naglašava trener Željko Kopić.
 

 
Derbi će zbog tri žuta kartona propustiti Borja Lopez i Ahmed Saida, a Ante Erceg, koji je u Jadranskim derbijima zabio ukupno pet golova (tri za Hajduk i dva za Rijeku), vjeruje kako njegova momčad može do tri boda na Rujevici. 
   
"Došao nam je novi trener s novim zahtjevima, potrudit ćemo se da ih ispunimo i u ovom susretu te osvojimo sva tri boda na Rujevici", poručuje Erceg, koji je zabio i upisao asistencije protiv Belupa u četvrtfinalu Kupa. 
 

 
Iako u posljednjih 20 utakmica nije slavio, Hajduk je i dalje bolji u ukupnom omjeru od Rijeke, uz 55 pobjeda, 42 poraza i 49 remija. Zadnji put Splićani su pobijedili 21. ožujka 2012. godine i to baš u gostima 0:3, uz dva gola Vukušića i jedan Caktaša. 
 
Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline, a pomažu mu Borut Križarić iz Čakovca i Jerko Crnčić iz Vrbovca.

 

Pročitajte više