HNL

HAJDUK - SLAVEN 2:2 Hajduk se u 96. minuti spasio poraza, Krstanović briljirao

Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK i Slaven Belupo odigrali su 2:2 u zaostaloj utakmici 21. kola 1. HNL. Hajduk je vodio na poluvremenu golom Umuta Nayira, ali je i ostao s igračem manje nakon što je Nihad Mujakić ošamario Karla Lulića te dobio crveni karton.

Gosti iz Koprivnice preokrenuli su u drugom poluvremenu majstorskim golovima 38-godišnjeg Ivana Krstanovića. On je tako došao i do 16. zabijenog gola Hajduku u karijeri. Umut Nayir u 96. je minuti zabio za konačnih 2:2 poslije asistencije petom Marka Livaje.

Mujakićeva nepromišljenost uništila Hajdukovo vodstvo

Slaven Belupo krenuo je ofenzivno i pokušavao kreirati u polovici nešto suzdržanijeg Hajduka. Gosti su mogli povesti u 19. minuti. Stoper Franjo Prce zaprijetio je poslije kornera s desne strane. S peterca je promašio cijelu loptu, a bio je neometan.

U 22. minuti Hajduk je poveo golom turskog napadača Umuta Nayira. Zabio je nakon ubačaja s desne strane. Livaja je fantastično ubacio na sedam metara, a Nayir lijepo isprve pogodio za vodstvo Splićana.

U 41. minuti Hajduk ostaje s igračem manje. Branič Nihad Mujakić poslije VAR-provjere dobiva crveni karton. Sudac Goran Pečarić prvo mu je dao žuti karton nakon sukoba s Karlom Lulićem, no onda je VAR odlučio da Hajdukovog igrača treba isključiti.  Prvo su se jedan drugom unijeli u lice, a onda je Mujakić rukom po licu opalio Lulića. 

Ipak, Hajduk je mogao zabiti drugi gol u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Slavenov gol spasio je Tomislav Bosec u posljednji trenutak. Marko Livaja probio se po desnoj strani i ubacio na drugu vratnicu, no Bosec je to pratio i očistio na vrijeme.

Preokret Slavena preko neuništivog Krstanovića, Livaja i Nayir spasili Hajduk

Gosti izjednačuju u 65. minuti. Bruno Goda precizno je s lijeve strane ubacio na peterac gdje se najbolje snašao neuništivi Ivan Krstanović.

Slavenov napadač s peterca je isprve majstorski pogodio za izjednačenje. Četiri minute kasnije Krstanović još jednom poentira i to na sjajan način. Nemanja Glavčić mu je dodao, a 38-godišnji centarfor s više od 20 metara prekrasno je pogodio u mrežu Hajduka za preokret. Kalinić je ostao nemoćan.

Umut Nayir zabio je u 96. minuti poslije sjajne asistencije petom Marka Livaje i tako spasio Splićane od poraza. Igralo se devet minuta sudačke nadoknade.

Hajduk u nedjelju gostuje kod Istre 1961, a Slaven Belupo isti dan dočekuje Osijek.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više