Hajdukov Slovenac pred okršaj s riječkim: Na Rujevicu dolazimo pobijediti

Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

MARIJAN PUŠNIK sutra od 15 sati u Rijeci u 15. kolu HNL-a vodi Hajduk kod lidera. Treneru Bilih to je drugi Jadranski derbi, nakon što je u prvom ovog ljeta na Poljudu uvjerljivo poražen 2:4.

"Tada smo zasluženo izgubili, ali Hajduk je sada puno ozbiljnija momčad, što ništa ne znači. Ako ćemo pobijediti u Rijeci, morat ćemo odigrati najbolje do sada."
 
A tome neće moći doprinijeti nekoliko važnih igrača: "Neće biti Vlašića i Ismajlija te kartoniranih Nižića i Juranovića. Za desni bok imamo dva rješenja, danas ću odlučiti tko će igrati na toj poziciji."
 
Rijekin igrač koji pokriva upravo to mjesto pokopao je Hajduk na nekoliko zadnjih derbija, ali Pušnik poručuje: "Ristovski nije jedina opasnost Rijeke. On najviše probija po boku, ali moramo paziti i na drugu stranu, pa ubacivanja Andrijaševića..."
 
Čeka ga obračun sa sunarodnjakom i starim poznanikom Kekom. 
 
"Ne mogu ja njega iznenaditi, ali mene i njega mogu iznenaditi moji igrači. Isto tako i njegovi. Mi treneri smo svoje napravili, možemo smisliti kombinaciju, taktičku zamku, ali na kraju je ipak sve na igračima."
 
U kontaktu je sa suparnikom.
 
"Čujemo se, ali nikad pred derbi. Prije par dana mi je čestitao trener, ali profesionalci smo i ne uznemiravamo se pred derbi. Kek je hrvatski rekorder po kontinuitetu i svaka mu čast na tome."
 
Kontinuitet je ono što i Kek sniva.
 
"U Celju mi je to uspjelo, volio bih da tako bude i u Hajduku. Mislim da ovih prvih pet mjeseci radimo solidno, jučerašnji trening je bio pravi, momčad mi ide prema gore. Kek je u Rijeci mijenjao preko 50 igrača, puno ih je doveoi počistio. Volio bih sustavno raditi tri ili četiri godine, a ako ne ja, onda da se to omogući nekom drugom. Stalne promjene neće ništa dobro donijeti Hajduku."
 
Bi li Hajduku dobro došao bod s Rujevice?
 
"Ako kažem da ću biti zadovoljan, onda će uslijediti komentari kako nisam ambiciozan ili da se plašim Rijeke, a ako kažem da ćemo pobijediti, ispast će da previše pričam, a ne ostvarujem. Ponavljam: Hajduk u svakoj utakmici ide na pobjedu. Bilo bi bahato kazati da smo mi favoriti u Rijeci, ali to ne znači da se nemamo pravo nadati. Zato, idemo tamo na pobjedu!"

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više