Hajdukovci: Prijateljske nisu mjerilo kvalitete, u nedjelju ćete vidjeti naše pravo lice

TUŽNO izgleda Poljud ovih dana i gotovo ništa ne govori da će uskoro početi proljetni dio HNL-a. Gotovo da bi svi najradije da ni ne počne, jer Splićani se praktički nemaju čemu nadati i radovati.

Trener u kojeg su se uzdali ostavio ih je, momčad je u prijateljskim utakmica pokazala kako je izrazito slaba, a Uprava ratuje s igračima oko smanjenja plaće. Uz sve to, Hajduk je tek sedmoplasirana momčad HNL.

Igrači su pak optimistični, naravno takav dojam i moraju ostaviti.

"Naravno da protiv Belupa očekujemo pobjedu. Moramo napokon pokazati svoje pravo lice da prijateljske utakmice padnu u zaborav", rekao je Maloča, a Jurica Buljat se nadovezao.

"Prijateljske utakmice ionako nisu mjerilo pravog stanja i kvalitete momčadi. U prijateljskim susretima trener najčešće eksperimentira, traži neka nova rješenja. Nema straha da ćemo protiv Belupa biti loši kao i protiv Zadra."

"Mladi igrači mogu jako puno naučiti od Špace"

Promjena trenera ipak je ostavila traga na igračima, što potvrđuje i Jurica Buljat: "Iskreno, nismo se nadali da će se to dogoditi. Sve je bilo idealno, prošli smo gotovo cijele pripreme s Rejom i onda je on otišao, za sve je to bio šok".

"No, i Stanko Poklepović je veliki trener, vidi se da zna sve o balunu i shvaćamo kako jedan mladi igrač od njega može jako puno naučit", dodao je zadarski stoper.

Na spomen nedavnog poraza od Zadra igrači koji čine srce obrane Hajduka Maloča i Buljat imaju objašnjenje.

"1. poluvrijeme protiv Zadra igrali smo vrlo dobro, sve dok su u momčadi igrali Skoko i Andrić. Međutim kada su oni izašli, naša se sredina raspala i ofenzivni igrači Zadra išli su direktno na nas", objasnio je Jurica Buljat.

"Nismo slabiji no jesenas, pobijedit ćemo Slaven"

"No sve to nije važno. Važno je jedino da ove nedjelje odigramo kako treba i ne dozvolimo Koprivničancima da ostanu neporaženi, što će zasigurno biti njihov cilj", dodao je Maloča.

Na pitanje je li Hajduk slabiji no jesenas, kako su Vejić i Šerić napustili prvu momčad, Buljat odgovara: "To su igrači koji bi u svakoj momčadi u HNL-u bili oslonac u igri, a tako su bili i nama. Međutim, mislim da nismo ništa slabiji no ove jeseni, a to ćemo pokazati u nedjelju u utakmici protiv Slaven Belupa".

"Usprkos svemu mi ćemo svaku proljetnu utakmicu ići na pobjedu, a osvajanje Kupa vidimo kao spas sezone", dodao je Maloča.

Pročitajte više