TRANSFERI

Hajduku su nudili 2 milijuna za napadača pa dobili odbijenicu. Sad kupuju u Osijeku?

Foto: Matija Habljak/Pixsell

POČETKOM veljače se u medije probila informacija da će Jan Mlakar i u drugom dijelu sezone nositi Hajdukov dres. Za 23-godišnjeg slovenskog reprezentativnog napadača bila je zainteresirana talijanska Pisa, ali je transfer propao zbog visine odštete koju je Hajduk tražio.

Mlakarov agent Amir Ružnić u razgovoru za SportKlub otkrio je da je Pisa nudila dva milijuna eura, ali Hajduku je to bilo premalo. Splitski klub je tražio četiri milijuna eura pa su Talijani odustali. "Hajduk je tražio četiri milijuna eura za Mlakara, a Talijani su nudili polovinu tog iznosa tako da do dogovora nije došlo", rekao je Ružnić.

Nova meta

Sada je Pisa ponovno u HNL-u i ponovno želi napadača, ali ovoga puta je riječ o Dionu Dreni Belji, napadaču Osijeka koji je prošle sezone briljirao na posudbi u Istri. Pisi je nedavno za dlaku promakao plasman u Serie A, ali ima velike planove za sljedeću sezonu i želi uložiti ozbiljan novac u kadar.

Kako je Osijek već jednom prodao igrača u Serie B, bilo je to u Monzu kada je klub napustio Mirko Marić, nije isključeno da će se čelnici Osijeka uspjeti dogovoriti i s Pisom, ako ponuda bude u rangu one koju traže. Nenad Bjelica je više puta isticao da je taj iznos 10 milijuna eura, ali to ne znači da Beljo ne može klub napustiti za sedam ili osam milijuna eura fiksne odštete uz određene bonuse.

Slično je bilo s Mirko Marićem koji je otišao u Monzu za fiksni dio odštete i milijun i pol eura bonusa koji je Osijek dobio kad je Monza prije nekoliko tjedana ušla u Serie A. Jedini problem Pisi bi u ovom slučaju mogla predstavljati konkurencija jer se uz Belju veže niz bundesligaša, dakle klubova koji odmah mogu platiti cijelu odštetu ako baš žele Belju.

Pročitajte više