HRVATSKI NOGOMETAŠI

Halilović završio u Marcinoj rubrici "Kucamo na vrata zaboravljenih asova"

Screenshot: Marca

ALEN HALILOVIĆ u ljeto 2014. imao je svijet pod nogama. Nakon što je sa samo 16 godina debitirao za Dinamo, godinu dana kasnije potpisao je za Barcelonu.

Barca ga je nakon dugog snimanja kupila od Dinama za 5 milijuna eura. Na Camp Nou je došao s velikim očekivanjima i predstavljen je kao Messijev nasljednik.

Pet godina kasnije čest je gost rubrika "Gdje su, što rade?" i slično naslovljenih tema u medijima, u kojima se traže oni koji su puno obećavali, ali su putem zapeli i izgubili se.

Novi Messi završio među "15 nogometaša koji su trebali postati vrhunski igrači, ali su se pogubili"

Marca je Halilovića uvrstila među "15 nogometaša koji su trebali postati vrhunski igrači, ali su se pogubili", kako je naslovljen tekst o njemu i još 14 izgubljenih nada.

"Doći do vrha u nogometu nije lako, ali ostati tamo je daleko teže i puno je primjera nogometaša koji su obećavali da će dosegnuti najviše visine samo da bi se srušili. Činilo se da će biti najbolji nogometaši svijeta, ali sada igraju za klubove koji su se donedavno činili daleko ispod njihove razine", objašnjava Marca.

"Barcelona ga je kupila u ljeto 2014. kao jednog od najperspektivnijih europskih nogometaša. Danas je u Standardu iz Liegea", tako najčitaniji španjolski list otkriva čitateljima gdje je Alen Halilović, jedan od zaboravljenih asova na čija vrata je zakucala. 

Halilović u društvu s Patom, Babelom, Wilshereom, Konopljankom...

Osim njega, u rubrici u kojoj se nitko od navedenih ne želi naći završili su Andre Schurrle, Marko Marin, Ryan Babel, Zakaria Bakkali, Ganso, Federico Macheda, Yoann Gourcuff, Jevhen Konopljanka, Jack Wilshere, Andrij Jarmolenko, Luciano Vietto, Pato, Bruma i Martin Montoya.

Podsjećamo, Halilović je u pet godina od velikog transfera u Barcelonu promijenio čak pet klubova. U Sporting Gijonu bio je na posudbi, nakon čega ga je HSV kupio za 5 milijuna eura pa posudio Las Palmasu. Zatim ga je bez odštete pustio u Milan, odakle je prije tri mjeseca poslan u Standard na 18 mjeseci.

Nova sezona u nizu koju nije iskoristio za napredak

Ova sezona je još jedna u nizu koju Alen Halilović nije iskoristio u svom razvoju. Početkom srpnja mladi hrvatski reprezentativac potpisao je za Milan, ali je već tada poželio otići sa San Sira jer je brzo shvatio da neće imati veliku minutažu. Na odlazak je pričekao do siječnja.

Krajem prijelaznog roka Milan ga je poslao na posudbu u Standard Liege. Očekivalo se da će u Belgiji, najslabijoj ligi u kojoj igra u posljednjih pet godina, konačno dobiti potrebnu minutažu. Međutim, dosad je u tri mjeseca odigrao malo više od 150 minuta, a nijednu utakmicu nije počeo u prvih 11 trećeplasirane momčadi prvenstva. 

Zašto je Halilović umjesto u Barceloni završio na ovakvim popisima?

Haliloviću, igraču fantastične tehnike, u Belgiji zamjeraju iste stvari kao u prošlim klubovima - lošu igru bez lopte i to što ne trči. Samo čeka loptu i jedino igra s njom, a to u modernom nogometu nikako ne prolazi. 

Bivši "novi Messi" također ima nezgodnu osobinu da za brojne neuspjehe u svim inozemnim klubovima krivi trenere.

Halilović je i dalje mlad, ima samo 22 godine, što mu daje priliku da opravda barem dio očekivanja i više ne bude redovit gost u ovakvim tekstovima. 
 

Pročitajte više