HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Daruvara sudi prvu utakmicu finala Kupa!

U PRVOJ se Hrvatskoj nogometnoj ligi, nažalost, o sucima priča puno više nego o nogometu, pa je vijest dana u taboru Hajduka i Dinama da su delegirani djelitelji pravde za prvu finalnu utakmicu Hrvatskog kupa koja se u srijedu igra na Maksimiru.

"Prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa između Dinama i Hajduka suditi će Bruno Marić iz Daruvara uz asistenciju pomoćnika Željka Peraka (Karlovac) i Damira Pervana (Bjelovar). Četvrti sudac biti će Domagoj Vučkov iz Rijeke, kontrolor suđenja Miroslav Vidak iz Osijeka, a delegat utakmice Rudolf Pintar iz Ludbrega. Utakmica se igra u srijedu, 13. svibnja s početkom u 20,15 sati", navodi se u priopćenju Udruge prvoligaša.

Najveći sudački skandal koji se veže uz glavnog arbitra ove utakmice Bruna Marića datira iz 2006. godine, kad ga je tadašnji trener vinkovačke Cibalije fizički napao u tunelu nakon utakmice protiv Varteksa. Nakon te utakmice povukli su se brojni repovi, Vinkovčani su tvrdili da su pokradeni, a Matković nije mogao smiriti uzavrele strasti zbog čega je suspendiran na čak šest mjeseci.

Marić poručuje biračima: Pogrešna odluka bi ovog puta mogla biti posebno skupa!

No, u tjednu uoči lokalnih izbora, Bruno Marić ipak nam je puno zanimljiviji kao HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Daruvara! Iako je kampanja u punom jeku, Marić će naći dovoljno vremena da skokne do Zagreba i odradi utakmicu Dinama i Hajduka; uostalom, nema sumnje kako će uoči, za vrijeme i nakon tog susreta Marić biti u fokusu javnosti. A promidžba mu je u ovom trenutku i više nego potrebna. Doduše, za suce koji dijele pravdu na utakmicama bijelih i modrih rijetko se nađe lijepa riječ, ali to Marića ne bi trebalo previše zabrinjavati. "Ne postoji takva stvar kao što je loša reklama", davno je zaključio guru američkog marketinga (i pornografije) Larry Flint.

"Iako politika možda nije najsretnije mjesto za iskazivanje ljudskih osobina kao što je iskrenost, odgovornost i slično, ipak sam odlučio pokušati na lokalnoj razini nešto promijeniti i na nešto utjecati koristeći se iskrenošću i odgovornošću", poručuje Marić preko svojih internetskih stranica objašnjavajući zašto se kandidirao za gradonačelnika.

"Ja sam dijete Daruvara i imam privilegiju što sa svojim timom u izbornu utakmicu ulazim pozitivan, s puno volje, nade i s vrlo važnim ciljem, da  pridonesem zajednici u kojoj živim. Od srca vas molim; Iziđite na izbore i glasajte za najbolje, bez obzira kako se oni zvali", poručio je Marić biračima i posebno naglasio: "Pogrešna odluka bi ovog puta mogla biti posebno skupa!" Nema sumnje kako će Mariću upravo ta rečenica biti na pameti kad u srijedu istrči na maksimirski travnjak.

Dinamovo talasanje od HDZ-a do SDP-a

Na prvi pogled reklo bi se kako će ovakva odluka Dinamu odgovarati, s obzirom da se još dobro sjećamo akcije "HDZ u srcu" kojom je klub iz Maksimirske 128 podržao Sanaderovu stranku uoči prošlih parlamentarnih izbora. Ali politička situacija u Dinamu ipak nije toliko jednostavna. Uvjerio nas je u to prije nekoliko dana Siniša Jagodić, koji je iskoristio konferenciju za novinare kako bi pozvao građane da glasaju za Milana Bandića jer je to jedini moralni izbor. Podrška Dinamovom počasnom predsjedniku, aktualnom gradonačelniku i kandidatu SDP-a (koji doduše s ideologijom najjače oporbene stranke nema baš dodirnih točaka) još jednom je pokazalo da Dinamo djeluje na dvije različite "izborne liste": lokalnoj i nacionalnoj. A dosad su uvijek birali pobjedničku stranu...

P.V.
Foto: bruno-maric.info

Pročitajte više