Hickersberger otkrio sastav i taktiku ali čuva jedno tajno oružje u vezi

NAKON jučerašnjeg večernjeg treningu izbornik austrijske reprezentacije Hickersberger je otkrio s kakvom će postavom krenuti u susret protiv Hrvatske.

Formacija 3-5-2

Hickersberger, koji daje 40 posto šansi svojoj momčadi za pobjedu protiv Hrvatske, krenuti će u utakmicu sa trojicom obrambenih igrača Proedl, Stranzl and Pogatetz usprkos što je ta varijanta pokazala niz slabosti u prijateljskoj utakmici protiv Nigerije.

Austrijski izbornik sa trojicom u obrani želi dobiti petog veznjaka kako bi se njegova momčad lakše nosila sa Hrvatima koji su najjači upravo u sredini, pokušavajući nadigravati se sa njima i ne dozvoliti da se naši reprezentativci previše razigraju u sredini.

Austrijanci će na desnoj strani, našoj lijevoj, pokušati neutralizirati engleskog legionara Niku Kranjčara koji bi trebao dobiti fiksnog čuvara Rene Aufhausera, dok bi s druge strane Juergen Saeumel trebao isto činiti protiv virtuoznosti Luke Modrića.

Christian Fuchs biti će zadužen za ofenzivno orijentiranog Darija Srnu pokušavajući spriječiti njegove opasne centaršuteve i u potpunosti ga neutralizirati u ofenzivi.

Sa takvim postavljanjem u sredini terena puno prostora i potpunu slobodu dobio bi Andreas Ivanschitz, vrlo jak austrijski individualac, koji bi jednim "lakim" potezom mogao izbaciti ostarjelog hrvatskog kapetana Niku Kovača i podvaliti loptu za gol svojim napadačima, smatra austrijski izbornik.

"Za petog veznjaka se još nisam odlučio", kazao je austrijski izbornik, iako se sumnja da on točno zna tko će taj igrač biti ali ga želi sačuvati kao tajno oružje do samog početka susreta.

Usprkos najavama Vastić nije u udarnoj postavi

Hickersberger se odlučio za dvojcu izrazitih golgetera - Rolanda Linza i Erwina Hoffera, računajući na njihovu brzinu koja bi trebala donijeti prednost nasuprot "spore obrane", kako austrijski izbornik naziva našu defenzivu. Nema sumnje kako austrijski strateg računa na slabost hrvatske obrane, što je u posljednjih par dana nekoliko puta istaknuo, i kako upravu u ovoj dvojci brzanaca vidi veliku mogućnost da napravi senzaciju i baci čitavi Austriju u trans.

Nema više dvojbe tko će biti prvi vratar na susretu protiv Hrvatske:

"Odlučio sam se za prvog vratara i to sam obojci priopći istovremeno. Kazao sam im kako je Macho vratar broj jedan, dok je Alex Manninger to prihvatio stoički i čestitao timskom kolegi", kazao je izbornik Hickersberger, i nadodao za kraj:

"Borba za broj jedan između njih dvojce je bila sjajna, oboje su zaslužili stajati na vratima ali to može samo jedan od njih i ja sam se, uz sugestije trenera vratara, odlučio za Macha".

R.J. 
Foto: Index

Pročitajte više