Hickersberger uoči utakmice s Hrvatskom: Nadamo se pobjedi nakon 18 godina

AUSTRIJANCI su optimistični uoči ogleda s Hrvatskom, ali znaju da igraju protiv moćne momčadi.

Austrijski izbornik vjeruje da su napravili sve kako bi sutra protiv Hrvatske napravili dobar rezultat, no čini se da je Hickersberger svjestan da će s druga strane biti jaka hrvatska momčad.

"Stigli smo iz hotela, gledali smo Švicarsku prvo poluvrijeme, sretni smo jer sutra otvaramo protiv Hrvatske. Jako dobro smo radili četiri tjedna i zato sam optimist. Nije bilo ozljeda, svi su sto posto spremni, vjerujemo da možemo iznenaditi. Znamo da je Hrvatska odlična momcad, visoke klase, imaju sjajne igrače. Mi želimo prvi put na turniru pobijediti nekog nakon 18 godina. Cilj je četvrtfinale, zato trebamo pobijediti barem u jednoj utakmici. Imamo tri prilike. Momčad ću reći sutra ujutro."

Martin Stranzl slaže se s izbornikom u ocijeni da će utakmica s Hrvatskom biti vrlo teška.
 
"Bile su velike tenzije, ipak je važna utakmica. Optimisti smo, bit će teško, ali jako smo dobro pripremljeni. Sa svojim suigračem iz Spartaka Stipom Pletikosom nisam razgovarao o tekmi, niti tijekom sezone, natravno da se veselim što ćemo se ponovo vidjeti, svaki od nas imat će svoje zadatke. Za Austriju je ovo događaj stoljeća."

Pročitajte više