Hiddink: Hrvata se treba čuvati iako nisu u vrhu europskog nogometa

GUUS HIDDINK, nizozemski stručnjak koji je odnedavno na klupi Rusije, svoju prvu službenu utakmicu vodit će protiv Hrvatske 6. rujna u Moskvi u sklopu kvalifikacija za EP 2008, a ističe kako se hrvatsku reprezentaciju treba shvatiti vrlo ozbiljno.

Hiddink je prije dva mjeseca uspio pronaći dobitnu formulu protiv Hrvatske, te je u ključnoj utakmici skupine F Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj za prolaz u osminu finala pripremio Australce kojima je i remi bio dovoljan za prolaz u drugi krug SP-a.

Nakon SP-a Hiddink je preuzeo reprezentaciju Rusije, a glavni zadatak mu je dovesti ih na Europsko prvenstvo 2008. godine.

"Za nas je vrlo važno plasirati se na EP, to bi bio dodatni poticaj za razvoj nogometa u Rusiji, a pomoglo bi razvoju mladih talentiranih nogometaša. Trebamo vjerovati u našu kombiniranu momčad." - kazao je na press konferenciji u Moskvi nakon objave popisa novi ruski izbornik, a prenose službene stranice Ruskog nogometnog saveza.

"Dobili smo vrlo tešku skupinu, Englezi su među najjačim momčadima na svijetu. Iako ne dominiraju europskim nogometom, Hrvati imaju momčad koju treba shvatiti ozbiljno i respektirati." - dodao je Hiddink.

Ruski stručnjak, koji je dosad bio izbornik Nizozemske, Koreje i Australije predstojećih devet dana uoči susreta s Hrvatskom želi provjeriti u kakvom su stanju njegovi puleni, te odlučiti kome će predati kapetansku vrpcu.

"Jevgenij Aldonin (CSKA Moskva) ima najveće šanse postati kapetan. Pametan je nogometaš i najsposobniji tijekom susreta preuzeti dio izbornikovog posla." - zaključio je Hiddink.

S.H.

Pročitajte više