Higuain divljao i vrijeđao suca, pa u suzama napustio San Siro, Ronaldo ga brani

Foto: Epa

U DERBIJU 12. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je na San Siru pobijedio Milan s 2:0, a prvi pogodak na utakmici postigao je hrvatski nogometaš Mario Mandžukić.

Juventus je do šeste uzastopne pobjede protiv Milana stigao golovima Marija Mandžukića u osmoj i Cristiana Ronalda u 82. minuti utakmice.

Juve je poveo već u osmoj minuti golom Mandžukića, njegovim petim golom ove sezone. Alex Sandro je ubacio s desne strane, a Mandžukić nadskočio Ricarda Rodrigueza i zabio glavom za 1:0. Domaćin je mogao izjednačiti u 41. minuti, ali je Gonzalo Higuain promašio jedanaesterca. Bivši napadač Juventusa koji je u Milanu na posudbi pogodio je vratnicu. U 57. minuti Stara dama je bila korak do povećanja vodstva, no Paulo Dybala je iz slobodnog udarca također uzdrmao vratnicu. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 82. minuti kada je Cristiano Ronaldo zabio svoj osmi gol ove sezone. Samo minutu kasnije priči je bio kraj nakon što je tragičar utakmice Higuain dobio crveni karton.

Nakon jednog duela Higuain je zaradio žuti karton, no nervozan i ljut zbog toga što je promašio penal i što je propustio izjednačiti frustracije je iskalio na sucu. Počeo je urlati, vrijeđati suca, smirivali su ga i suigrači, ali i nogometaši Juventusa. Sudac mu je pokazao crveni, a Argentinac, nakon što se donekle smirio, u suzama je napustio travnjak.

U obranu Higuaina stao je i Cristiano Ronaldo, njegov bivši suigrač iz Reala.

"Rekao sam mu da se smiri, riskirao je još težu kaznu. Nije zaslužio opomenu za prekršaj jer nije napravio ništa posebno. Na kraju je bio iziritiran zbog poraza, što je razumljivo. Nadam se da ga neće preteško kazniti", rekao je Ronaldo nakon susreta.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više