Hit Serie A i dalje grabi, a Jurić ističe: Ne osjećamo pritisak

NOGOMETAŠI Genoe su definitivno hit ove sezone u talijanskoj Seriji A. I dalje čvrsto drže četvrto mjesto na ljestvici koje ih vodi u kvalifikacije Lige prvaka sljedeće sezone.

Inter, Juventus i Milan su odbjegli, a Genoa trenutačno brani napade Fiorentine i Rome na njihovo četvrto mjesto. Fiorentina zaostaje dva, a Roma pet bodova.U prošlom kolu su Genoa i Fiorentina posrnuli, dok je Roma na domaćem travnjaku svladala Lecce 3-2. Sljedeće kolo, pak, donosi utakmicu Fiorentine i Rome, dok Đenovljani gostuju kod Bologne, koja se bori za opstanak.

"Takve utakmice su najopasnije. U ovoj fazi je jako teško igrati protiv klubova koji se bore za ostanak u prvoligaškom društvu", rekao je hrvatski reprezentativac Ivan Jurić kojeg ovom prilikom talijanski tisak naziva nadimkom "Zid".

"Mnogi nam upućuju razna pitanja o pritisku, no odgovaram da moji suigrači i osobno ne osjećamo pritisak ili se jednostavno znamo nositi s njim. Liga prvaka je velika prilika za nas, ali kako u nju vjeruje naš predsjednik, tako vjerujemo i mi", rekao je Jurić, te se još jednom osvrnuo na poraz 1-0 od Lazija na domaćem travnjaku (nakon Intera je Lazio tek druga momčad koja je slavila na tom travnjaku).

"I takva utakmica mora doći. Nije nam išlo ono što inače uspijevamo raditi. Stisli su nas, bili zgusnuti i prilično nam uništili igru", dodao je.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više