HRVATSKI NOGOMETAŠI

HNS objavio što je s Brozovićem i koliko dugo neće igrati

Foto: EPA

MARCELO BROZOVIĆ je u 18. minuti zbog ozljede napustio utakmicu Lige nacija između Hrvatske i Austrije, u kojoj je momčad izbornika Zlatka Dalića pobijedila 3:1 te osvojila prvo mjesto u skupini i plasman na Final Four. Hrvatski nogometni savez objavio je informacije o njegovom stanju.

"Veznjak hrvatske reprezentacije, Marcelo Brozović, obavio je danas pregled magnetskom rezonancijom u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina, nakon što je u utakmici protiv Austrije zbog ozljede izašao u 18. minuti. Nalaz magnetske rezonancije pokazao je djelomičnu rupturu mišića stražnje lože, pa Brozovića čeka mirovanje od nekoliko tjedana.

O daljnjem tretmanu brigu će voditi nadležni liječnici milanskog Intera, koji će dati i preciznu prognozu oporavka, a njima će u stalnom kontaktu biti i liječnička služba hrvatske reprezentacije", objavio je HNS.

Inter čekaju važne utakmice

Podsjetimo, Gazzetta dello Sport je u tekstu pod naslovom "Inter se trese zbog Brozovića kojem prijeti mjesec dana pauze", među ostalim, napisala: "Očito je prema prvom dojmu da Brozovića neće biti neko vrijeme jer je napustio teren šepajući, natečene noge i sa zavojem na lijevoj nozi.

Čini se da će sigurno propustiti obje utakmice protiv Barcelone u skupini Lige prvaka, od kojih je druga 12. listopada. Inter će željeti da se Brozović što prije vrati, ali igrač sam se neće htjeti žuriti s povratkom na teren kako si ne bi ugrozio nastup na SP-u, tako da ga vjerojatno možemo očekivati tek krajem listopada.

Ovo se događa u najgorem trenutku za Simonea Inzaghija jer bez nezamjenjivog čovjeka mora momčad podići iz krize u kojoj se nalazi nakon čak tri poraza u prvih sedam prvenstvenih kola, dok je u Ligi prvaka izgubila od Bayerna, a čekaju je dvije utakmice s Barcelonom."

Pročitajte više