Hrvatska reprezentacija

HNS se oglasio nakon što je Inter zabranio Perišiću i Brozoviću igranje za Hrvatsku

Foto: Andrea Staccioli/Guliver

IVAN PERIŠIĆ i Marcelo Brozović neće u ožujku igrati za reprezentaciju Hrvatske, objavio je Inter.

Lidera talijanskog prvenstva pogodio je koronavirus i igrači neće putovati na reprezentativne akcije. Svi nogometaši Intera ostat će doma do ponedjeljka ujutro, nakon čega slijede novi testovi. U Interu su četiri igrača zaražena koronavirusom. Riječ je o Danilu D'Ambrosiju, Samiru Handanoviću, Stefanu de Vriju i Matiasu Vecinu koji su u izolaciji, kao i ostatak momčadi. 

Ova Interova objava znači da hrvatski izbornik Zlatko Dalić ne može računati na dvojicu bitnih igrača za tri kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Hrvatska 24. ožujka igra u Sloveniji, a tri dana kasnije dočekuje Cipar na Rujevici. Ciklus u ožujku svjetski doprvaci zaključuju 30. ožujka utakmicom protiv Malte na Rujevici.

Iz HNS-a su poručili da pregovaraju s Interom i pokušavaju riješiti situaciju.

"Hrvatski nogometni savez upoznat je sa situacijom u Interu te je u komunikaciji s klubom, Talijanskim nogometnim savezom, Fifom, Uefom i nadležnim epidemiološkim tijelima kako bismo pokušali pronaći rješenje koje bi omogućilo priključivanje Ivana Perišića i Marcela Brozovića hrvatskoj reprezentaciji.

HNS će učiniti sve, u okviru postojećih okolnosti, kako bi reprezentacija bila kompletna tijekom predstojećeg okupljanja za kvalifikacijske utakmice sa Slovenijom, Ciprom i Maltom, a o daljnjem razvoju situacije pravovremeno ćemo obavijestiti javnost."


 

Pročitajte više