Hopman Cup: Australija - Slovačka 2:1

U SUSRETU B skupine teniskog Hopman Cupa, koji se održava u Perthu, Australija je pobijedila Slovačku 21.

Prvi bod Australiji donijela je Alicia Molik, koja je za 63 minute svladala Danielu Hantuchovu 6-3, 6-3. Australka Molik, koja je u 2005. ušla s renkingom karijere (13. na WTA listi), samo je jednom tijekom meča bila u teškoj situaciji i to kad je servirala za prvi set.

Tad se, potrčavši za jednom loptom, sudarila sa stolicom na kojoj je sjedio glavni sudac meča. Srećom, prošla je bez ozljede. Njena protivnica loše je servirala tijekom cijelog susreta, što govori i podatak o sedam dvostrukih servis pogrešaka.

Očekivalo se da će australsku pobjedu osigurati Mark Philippoussis, ali to se nije dogodilo. Philippoussis je izgubio od Dominika Hrbatya 5-7, 2-6. Australac je tako nastavio u prošlogodišnjem stilu, kada je na 11 turnira ispao u 1. kolu te je pao na 109. mjesto na ATP listi.

"U pripremi za ovu sezonu odlično sam trenirao. No, trening je jedno, a meč nešto sasvim drugo. Bio sam napet i bez samopouzdanja. Nadam se da će nešto od samopouzdanja Alicie Molik preći i na mene, te da ću iz susreta u susret biti sve bolji. Glavno je da smo slavili, pobjeda je pobjeda, i ne treba joj gledati u zube", izjavio je Philippoussis, koji je šest puta izgubio svoj servis.

Australci su do pobjede protiv Slovačke stigli nakon igre parova u kojoj su Molik i Philippoussis svladali Hantuchovu i Hrbatya 6-7 (9), 6-3, 11-9.

AUSTRALIJA - SLOVAČKA 2:1

Alicia Molik (AUS) - Daniela Hantuchova (SLK) 6-3, 6-3

Dominik Hrbaty (SLK) - Mark Philippoussis (AUS) 7-5, 6-2

Molik/Philippoussis (AUS) - Hantuchova/Hrbaty (SLK) 6-7 (9), 6-3, 11-9 (super tie-break)

Pročitajte više