rukometni euro

Horvat: Ovo se ne događa ni u niželigaškim klubovima, a dogodilo se na Euru

Foto: Pixell/Sanjin Strukic

HRVATSKA rukometna reprezentacija završila je nastup na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj odigravši 28:28 (13:15) protiv Nizozemske, što je izabranicima Hrvoja Horvata donijelo četvrto mjesto u skupini, a ukupno osmo na ovom Euru.

Sjajnu utakmicu odigrao je Ivan Martinović koji je postigao 12 pogodaka, a iznimno efikasan bio je i Marin Šipić s osam golova, dok su po dva pogotka postigli Luka Cindrić, Tin Lučin i Zvonimir Srna. Kod Nizozemaca su najbolji bili Luc Steins sa šest golova, a pet je postigao Tom Jansen. 

''Borili smo se do zadnje sekunde. Glavni je cilj bio osigurati osmo mjesto. Da bismo bili sedmi, morali smo dobiti više od šest razlike. Tako da je i ovaj bod odličan jer smo ostavili Crnu Goru i Nizozemsku iza sebe'', rekao je izbornik Horvat nakon utakmice pa se osvrnuo na pitanje kakav je dojam ostavila Hrvatska na ovom Euru.

''Korona režirala Euro''

''Jako teško pitanje i nemoguće je na njega odgovoriti na brzinu. Korona je režirala Euro. U ovim uvjetima smo pokazali srce. Momci se nisu štedjeli i nisu pazili na svoje zdravlje radi reprezentacije. Upadali su doslovce preko noći. Ovo se ne događa u niželigaškim klubovima, a sad se dogodilo na ovom Euru.''

Da može, bi li opet pozvao iste igrače?

''Ovaj popis nismo radili bez veze. Planirali smo spoj mladih i iskusnih igrača kao što su Cindrić, Čupić i Duvnjak. No, dobili smo i niz sjajnih mladih igrača poput Lučina, Jelinića, Srne, Maraša, Martinović je popravio igru u obrani. Šteta za Halila što se ozlijedio. Svaka škola košta. Svjesno smo pomladili ekipu i siguran sam da smo dobili temelj za budućnost. Ovi momci se mogu s Igara u Parizu vratiti s medaljom'', zaključio je Horvat.
 

Pročitajte više