NBA

Houston Rocketsi na Hardenovom povratku ispisali povijest. Ovo još nitko nije učinio

Foto: AP Photo/Eric Christian Smith/Guliver

HOUSTON ROCKETSI upisali su se u povijest NBA lige ostvarivši u istoj sezoni dva velika dijametralno suprotna niza. Nakon što su na početku sezone izgubili 15 utakmica u nizu, sinoć su dobili sedmu zaredom.

Nitko u povijesti NBA lige nije imao dva takva niza u istoj sezoni, a kamoli u njena prva dva mjeseca.

Osim Chicago Bullsa, protiv kojih su i započeli aktualni niz, Rocketsi su u sljedećih pet utakmica imali protivnike isključivo s dna NBA lige, ali sinoć su im u goste došli Brooklyn Netsi, koje su svladali 114:104.

Povratak Hardena i trenera D'Antonija

Netsi su na "lakšem" gostovanju odlučili odmarati Kevina Duranta i opekli se, a navijači Houstona su dobili satisfakciju na povratku svoje bivše superzvijezde Jamesa Hardena, koji je nakon osam godina u klubu u siječnju isforsirao trejd, i trenera Mikea D'Antonija, koji je sada pomoćnik u Netsima.

Harden je kao jedina od tri aktivne superzvijezde Brooklyna zabio 25 poena uz 11 skokova i osam asistencija, ali imao je užasan šut 4/16 i čak osam izgubljenih lopti. Rocketse je s 21 poenom predvodio Eric Gordon, jedini preostali igrač iz generacije koja je prije nekoliko godina najozbiljnije prijetila zaustavljanju dominacije Golden State Warriorsa.

Pobjednički niz je počeo prekidom gubitničkog

Houston je izgubio prvu pa dobio drugu utakmicu sezone, nakon čega je uslijedio niz od 15 poraza, ali čim su ga prekinuli, Rocketsi su krenuli u pobjedničku seriju koja još traje. Sljedeći su im protivnici prvaci Milwaukee Bucksi.

Brooklyn je pak unatoč porazu ostao vodeća momčad Istoka s omjerom 17-8.

Pročitajte više