Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu

Screenshot: Boxing Social

FILIP HRGOVIĆ (17-0, 14 KO) 1. lipnja će u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO). 

Očekuje se da će IBF-ova titula ostati upražnjena nakon što Tyson Fury i Oleksandr Usik dogovore revanš poslije prvog meča 18. svibnja za ujedinjenje teškaških titula. Samo dva tjedna kasnije IBF bi, tvrdi dobro upućeni novinar Dan Rafael, dobio novog prvaka u borbi između Hrgovića i Duboisa.

Dubois je najjače ime Hrgovićeve karijere. Radi se o Britancu koji je prošle godine izazvao Usika u meču za pojase prvaka po organizacijama WBA, IBF, WBO, IBO, pa izgubio u devetoj rundi.

"Nisam mogao poželjeti bolju borbu. Posljednjih godina prozivam ovakve protivnike i napokon imam priliku. On je dobar boksač, ali njegov mi stil savršeno odgovara", rekao je Hrgović pa krenuo provocirati suparnika.

"On ima osnovni stil, jako je spor i možeš unaprijed predvidjeti njegove udarce. Ima vrlo lak stil za pripremiti se. Nije netko iz kontra garda ili neki ludo brzi boksač. On je spomenuo sparing gdje je dobio batina. On je jebeno glup tip. Zašto je to spomenuo? On treba šutjeti o tome, a ja govoriti. A on je govorio o tom sparingu na kojem je bio uništen."

"Mislim da sam najbolji na svijetu, da mogu pobijediti bilo koga"

Hrgović je toliko uvjeren u pobjedu da je dao i jedno obećanje.

"Poraz u ovom meču bi me uništio jer već godinama tražim ovakav meč. Napokon sam dobio priliku i izgubim li ovaj meč, umirovit ću se. Mislim da sam najbolji na svijetu, da mogu pobijediti bilo koga. Izgubim li od jebenog Duboisa, očito nisam ni blizu toga i umirovit ću se ako se to dogodi."

Nakon što je meč i službeno potvrđen, prve kladionice počele su objavljivati koeficijente, a po njima je Hrgović veliki favorit za pobjedu. Tečajevi na pobjedu hrvatskog boksača uglavnom se kreću oko 1.25, dok su na Duboisa oko 4.00.

Pročitajte više