FILIP HRGOVIĆ

VIDEO Filip Hrgović prokomentirao incident u Kaštelima

Foto: Index

FILIP HRGOVIĆ posljednju borbu imao je još u prosincu prošle godine, a sad bi ih u roku od tri mjeseca trebao imati čak tri.

Naš najbolji boksač danas je objavio da će se 26. rujna u Danskoj boriti protiv 38-godišnjeg Čeha Ondreja Pale, već mjesec dana nakon toga protiv Amerikanca Rydella Bookera, a ne isključuje ni još jednu borbu do kraja 2020. godine.

Nakon treninga sjeli smo s Hrgovićem u ring njegove boksačke HF dvorane u Jelkovcu, a on je govorio o tim protivnicima koji mu slijede u narednim mjesecima te onima koji će mu tek uslijediti.

Prokomentirao je medijske istupe Alena Babića koji priželjkuje borbu s njim te rekao što bi učinio da se našao u Kaštelima prilikom incidenta u kojem je skupina napadača tukla mladića koji im je dužan novac, a među njima je navodno jedan boksač.

Pitali smo ga bave li se današnji klinci boksom iz pogrešnih razloga, da bi stečene vještine koristili na ulici umjesto u ringu.

"Sigurno da ima toga puno, uvijek je bilo i bit će, da se pogrešno upotrebljava to što se nauči na treningu, zato su tu bitni klubovi i treneri da pravilno usmjere djecu", rekao je Hrgović i dodao da snimku osobno nije još vidio.

"Imam meč za mjesec dana i maksimalno sam fokusiran na pripreme, izoliran od svega. Da sam bio tamo, sigurno bih pomogao tom jednom. Neki borci su se javili, ali to nije posao boraca da rješavaju, nego policije. Postoje institucije koje se trebaju tim baviti, nije na nama da istjerujemo pravdu i radimo posao policije", objasnio je Hrgović.

Ostatak intervjua pogledajte i pročitajte večeras na Indexu.

Pročitajte više