Olimpijske igre

Hrvatska blizu nove medalje, sjajni hrvač Huklek u polufinalu

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVAČ Ivan Huklek pobijedio je u četvrtfinalu kategorije do 87 kilograma grčko-rimskim stilom na OI-ju u Tokiju Uzbekistanca Rustama Asakalova na bodove 4:1.

Huklek je time dostigao reprezentativnog kolegu Božu Starčevića, koji također ima najveći uspjeh hrvatskog hrvanja plasmanom u polufinale olimpijskog turnira. Starčević u Riju nije došao do medalje, a Huklek će imati dvije šanse za odličje u Tokiju .

Nakon što je u osmini finala ostvario premijernu olimpijsku pobjedu protiv američkog marinca Johna Waltera Stefanowitza na bodove 5:3, u četvrtfinalu je izdominirao Uzbekistanca Asakalova, brončanog sa SP-a 2016.

"Prva borba protiv Amerikanca je bila teška iz razloga što je bila prva borba. Protiv Uzbekistanca sam osjetio da sam nadmoćniji, realizirao sam tu nadmoć i zasluženo pobijedio. S njim sam se borio u Poljskoj prije dva-tri mjeseca i izgubio, ali htio sam baš njega u Tokiju. Ja i trener smo složili odličnu taktiku protiv Uzbekistanca", izjavio je 24-godišnji Sesvećanin, kojeg u borbi za finale čeka Ukrajinac Zhan Belenjuk. 

Belenjuk je tamnoputi 30-godišnji Ukrajinac i veliki favorit za zlato jer je dvostruki svjetski prvak i vlasnik olimpijske medalje iz Rija.

"Borio sam se s  njim već dvaput. To je borac koji samo čeka borbu u parteru, a ja sam bolji u stojci, tako da će biti zanimljivo i napeto."

Ivan je na kraju borbe uputio pogled prema gore i poljubac, odavši počast svojoj sestrici Marti (11) koja je preminula ovog proljeća, samo koji dan uoči Ivanovih kvalifikacije za OI.

Polufinale je na rasporedu oko podne po hrvatskome vremenu.

Pročitajte više