Hrvatska na EP-u u gostujućoj garnituri dresova


HRVATSKA nogometna reprezentacija svoje tri utakmice u skupini na predstojećem Euru odigrat će u plavoj gostujućoj garnituri dresova.

Ždrijebom je odlučeno da Hrvatska igra kao gost u prvoj i trećoj utakmici u skupini, a kao posljedica toga Austrijanci i Poljaci su dobili prednost pri odabiru dresova. Budući da i Poljaci i domaćini imaju kao prvu garnituru crveno-bijele dresove, to znači da će naši igrati u plavoj kombinaciji.

Iako smo u susretu s Nijemcima domaćini, gostujuća garnitura njemačkih dresova je crveno-bijela, što znači da će naši i taj susret odigrati u plavoj garnituri.

Novi crveno-bijeli dres, u kojem bi hrvatska reprezentacija, po svemu sudeći trebala zaigrati u daljnjem tijeku natjecanja uspije li proći skupinu, bit će svečano promoviran u Glasgowu, gdje sljedećeg tjedna Bilić predvodi desant na Škotsku.

Gledajući  povijest, plavi dres nam je oduvijek bio sretan, pogotovo u Francuskoj 1998. godine, kada su naši u plavoj garnituri izbacili Rumunje, Nijemce i u susretu za 3.mjesto dobili Nizozemce.

Ne bi imali ništa protiv da se povijest ponovi.

F.V.
Foto: AFP

Pročitajte više