Hrvatska osovina u Olimpiji ostala bez Pina Grdovića

HRVATSKI košarkaški stručnjak Pino Grdović zbog katastrofalnih rezultata smijenjen je s trenerske pozicije slovenske Olimpije. Hrvatska osovina Grdović - Ciketić (sportski direktor) već na samom početku sezone u slovenskoj je javnosti prihvaćena uz golemu dozu nepovjerenja.

Grdović ipak nije uspio povratiti povjerenje izgubljeno nakon prošlosezonskog financijskog kraha, iz kojeg je "Zmajčeke" izvukla tvrtka Modal Group. Tvrtka je, logično, nametnula i svoj kadar, koji se nije pokazao dovoljno učinkovitim.

Kao cilj u Goodyear ligi prvotno se spominjao Final Eight, no Olimpija je pod vodstvom zadarskog trenera u dosadašnjem dijelu natjecanja uspjela upisati tek tri pobjede i pet poraza.

Ništa bolje Olimpija ne stoji niti u Euroligi, gdje u tri susreta još nije uspjela doći do bodova. U posljednjih devet utakmica "Zmajčeki" su uspjeli pobijediti tek jedan put i smjena trenera bila je samo pitanje trenutka.

No, čini se da u Olimpiji i dalje polažu nade u hrvatski kadar, pa je na Grdovićevo mjesto privremeno zasjeo Denis Bajramović, nekadašnji izbornik hrvatske U-18 reprezentacije.

Ciketić je imenovanje novog trenera najavio za srijedu, a kalkulira se imenima Tome Mahorića, Jurija Zdovca i Danijela Jusupa.

Pročitajte više