HRVATI U NBA

Hrvatska ostaje bez jednog NBA igrača? Žižića želi šesterostruki europski prvak

Foto: Getty Images

ANTE ŽIŽIĆ možda je odigrao svoje posljednje minute u NBA ligi.

Ako se prekinuta NBA sezona uopće nastavi, sve je izvjesnije da u njoj neće sudjelovati klubovi koji više nisu u konkurenciji za doigravanje, poput njegovih Cleveland Cavaliersa.

Žižić je u trećoj godini rookie ugovora, a Cavsi mu nisu aktivirali četvrtu, što znači da će na kraju sezone biti slobodan igrač.

Iako još postoji šansa da mu Cleveland naknadno ponudi novi ugovor, pa i neki drugi NBA klub, povratak u Europu čini se kao najbolja opcija za nastavak razvoja 23-godišnjeg centra koji se u NBA ligi nije pretjerano naigrao.

Izraelski portal One piše kako je tamošnji gigant i šesterostruki europski prvak Maccabi pokazao interes za hrvatskog košarkaša i da bi ga volio dovesti iduće sezone, prenosi Sportando. U Maccabiju je i dalje sportski direktor nekadašnji hrvatski as Nikola Vujčić.

Žižić je u NBA stigao 2017. u Boston, koji ga je draftirao, ali prije početka sezone trejdao ga je u Cleveland kao dio paketa za Kyrieja Irvinga. Cavsi su se tada, u posljednjoj sezoni LeBrona Jamesa u klubu, borili za naslov prvaka i nije bilo prostora za mladog, nedokazanog centra iz Europe, ali puno bolji dani nisu mu uslijedili ni nakon LeBronova odlaska u LA Lakerse.

Ove je sezone Žižić do prekida imao prosjeke od 4,3 poena i 3,0 skoka za 10 minuta igre, a nastupio je u samo 22 utakmice. Dobrim dijelom sezone mučile su ga ozljede, a nekoliko tjedana je propustio zbog učestalih vrtoglavica uslijed udarca u glavu na utakmici s Denverom 11. siječnja.

Pročitajte više