Hrvatska pobijedila Slovačku

HRVATSKA nogometna reprezentacija u pretposljednjoj pripremnoj utakmici za EURO 2004 svladala je na Kantridi Slovačku 1:0.

Hrvatska je bila dominantna, prilike su sijevale jedna za drugom, osobito u prvom poluvremenu.

Hrvatska je uputila šest udaraca u okvir gola gostiju, no vratar Slovaka branio je odlično. Najprecizniji je na dodavanje Rapaića bio Olić, koji je u 29. minuti udarcem glavom Matirao slovačkog vratara.

U drugom poluvremenu tempo utakmice bitno je pao, a razlog tomu je što su naši reprezentativci morali igrati protiv vrlo jakoga vjetra koji im je puhao u prsa, ali prijetan je bio i izostanak pravoga graditelja igre nakon izlaska Nenada Bjelice.

Jedinu brigu izborniku Bariću mogao bi predstavljati neplaniran izlazak Roberta Kovača u 52. minuti koji je osjetio bol u nozi. Za nadati se da nije riječ o nečemu ozbiljnom.

Izbornik Barić u ovoj utakmici nije mogao računati na Dadu Pršu koji je tek pristigao na reprezentativne pripreme, te Ivana Klasnića koji je nastupao za Werder u finalu Kupa Njemačke (i postigao pogodak). Također, zbog lakših ozljeda u kombinaciji za utakmicu nisu bili Igor Tudor i Joey Didulica.

Posljednju provjeru uoči odlaska u Portugal Hrvatska će imati sljedeće subote protiv Danske u Kopenhagenu.

Stadion Kantrida

HRVATSKA - SLOVAČKA 1-0 (1-0)

Sudac:
Kassai (Mađarska). Gledatelja: 6.000

Strijelac: 1-0 Olić (29)

HRVATSKA: Pletikosa, Šimić (od 80. Agić), Šimunić, Bjelica (od 46. N. Kovač), R. Kovač (od 52. Tokić), Živković, Rapaić (od 71. Neretljak), Rosso, Olić, Mornar (od 65. Leko), Šokota (od 72. M. Marić)

SLOVAČKA: Koenig, Greško, Petraš, Kratochvil, Varga, Karhan (od 46. Demo), Zabavnik, Michalik (od 65. Davičovič), Kisel (od 46. Janočko), Nemeth, Vittek (od 65. Reiter)

Pročitajte više