Hrvatska pred novim kvalifikacijama: "Pobijedit ćemo Tursku"

Foto: Guliver Images/Getty Images

HRVATSKA reprezentacija u ponedjeljak otvara novi ciklus kvalifikacija. Nogometaši ovaj put za cilj imaju plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji koje će se održati 2018. godine.

Hrvatska od nesretnog Beča ima ugodna iskustva s Turcima

Prvi protivnik je Turska, reprezentacija s kojom hrvatski navijači imaju pozitivna, ali i vrlo neugodna iskustva. Više je onih pozitivnih. Hrvatska je do sada odigrala pet službenih utakmica s Turskom, a skor glasi; tri pobjede, remi i poraz na penale 2008. Važnije je naglasiti kako Hrvatska od onih nesretnih penala u Beču nije izgubila utakmicu od Turske. Sjećamo se 0:3 pobjede u Istanbulu u kvalifikacijama za Euro 2012., uzvrata 0:0 u Zagrebu te nedavne pobjede na Euru u Francuskoj 1:0.

"Problem su prazne tribine"

Dario Šimić vjeruje da će se taj pozitivan niz nastaviti i nakon sutrašnje utakmice na Maksimiru.

"Motivacija uopće nije upitna kod hrvatskih igrača. Problem je što igramo pred praznim tribinama, ali mislim da pobjeda Hrvatske uopće ne bi trebala biti upitna", rekao je Šimić, a prenosi turski Memleket.

Turci danas imaju trening na Maksimiru

Turska reprezentacija večeras će odraditi posljednji trening uoči utakmice s Hrvatskom, koja je na rasporedu u ponedjeljak od 20:45 sati.
 

 

Pročitajte više