Čačić: Ova momčad je pobijedila huligane

Foto: Hina

ANTE ČAČIĆ u Francuskoj je posljednji put izašao pred novinare nakon što je hrvatska reprezentacija porazom 0:1 od Portugala u osmini finala ispala s Eura.

Čačić se tijekom presice više puta upustio u rasprave s novinarima optužujući medije za rušenje atmosfere, tjeranje igrača poput Mandžukića i Srne, kao i podržavanje navijača koji su željeli prekinuti utakmice.

Čačića su naljutile kritike i pitanja novinara, a na ono bi li sve napravio isto, rekao je:

"Portugal je u skupini imao u tri utakmice 25 udaraca po golu u prosjeku i dominaciju 60-40%, a protiv Hrvatske su imali pet udaraca prema golu. Sjeća li se netko od nas kad je zadnji put Ronaldo jedanput pucao po golu? Vi meni govorite o taktičkim postavkama?? Potpuno smo neutralizirali Portugal. Jesam li trebao mijenjati igrače ranije? Nije li ekipa imala pod kontrolom cijelu utakmicu, protiv ekipe s najboljim napadačem na svijetu? Možda uopće nisam trebao mijenjati. Možda je baš ulazak Pjace bio signal da idemo napasti pa smo primili gol. Može i na to tako gledati. Ponosan sam na to kako je momčad odigrala".

"Svjetska javnost je rekla: Da, Hrvatska igra najbolji nogomet na Euru, a vi bi mene secirali po 118. minuti! Sekundu prije je bila stativa. Pa to je nogomet, to je sport. Ne pobjeđuje uvijek bolji, inače bi kladionice propale", dodao je Čačić.

"Poraze u kojima si dao sve od sebe ja ne doživljavam kao poraz. Danas će jedan od dva favorita, Italija ili Španjolska, također kući. I Italija ili Španjolska će ići kući. Mi smo otišli, a nismo izgubili niti jednu utakmicu. To je tako u sportu i treba s time živjeti".

"Ni orepići ni ostojići, mi smo pobijedili huligane"

Čačić je dodao je da će po povratku u Hrvatsku doći u savez i ponuditi svoj ugovor na razmatranje. Osvrnuo se i na nenogometne teme.

"Ova momčad, na čelu sa mnom, je pobijedila huligane, ni Orepići ni Ostojići. Potjerali su ih sa tribina, i to je zasluga hrvatske reprezentacije. Skovali smo zajedništvo koje nam je potrebno. Sjetite se kakva je atmosfera bila, neredi u Italiji, još se ne zna tko je nacrtao svastiku, igračima su uzeti bodovi, igrali smo pred praznim tribinama...", nabrajao je.

Obratio se opet novinarima: "Vi Mandžukića od 11. mjeseca tjerate iz reprezentacije. Stalno me pitate jel bi trebao igrao on ili Kalinić. Kalinić je dao jedan jedini gol u cijelog godini u talijanskom prvenstvu. Tjerali ste i Srnu...  Mandžukić je naš prvi napadač i strijelac. Ponekad se napadača treba čekati. Ronaldo do 117. minute nije šutnuo po golu. Po meni slobodno udarajte, ali igrače nećete dirati. Dovoljno su tužni".

Srna nastavlja u reprezentaciji?

Dodao je i da bi Darijo Srna mogao nastaviti karijeru u reprezentaciji iako se već mjesecima najavljuje njegov oproštaj nakon Eura.

"Dok sam ja izbornik, Darijo Srna se neće oprostiti od reprezentacije."

Reprezentativci se večeras vraćaju kućama, a u Zagreb bi trebali sletjeti oko 20:40 sati.

 
> SLOMLJENA NAJBOLJA GENERACIJA Modrić, Vida, Subašić i ostali ridali na terenu
 
> FOTO Modrić se slomio od tuge, Ronaldo ga tješio i grlio

> Pročitajte Ćorlukinu emotivnu poruku navijačima: Oprostite nam, volimo vas!
 
> Rakitić otkrio dramu: Svi plaču, svlačionica je potopljena suzama

> Modrić u suzama: Nismo ovo zaslužili
 
> Modrićeve suze obišle svijet
 
> VIDEO Srnine suze ponovno dirnule svijet

> Subašić u suzama: "Bili smo bolji

> "Ni Portugalcima nije jasno kako su prošli dalje" 
 
> Pjaca: Žao mi je zbog navijača

Pročitajte više